Una candidatura "alternativa" es presentarà a les primàries de Podem per a "recuperar el partit des de l'horitzontalitat"

Està integrada per "diferents sensibilitats i grups crítics" amb la que consideren "nefasta gestió" de l'anterior direcció autonòmica

Acte organitzat per Podem aquest dissabte al saló d'actes del Jardí Botànic de València
Acte organitzat per Podem aquest dissabte al saló d'actes del Jardí Botànic de València / À Punt NTC

La candidatura Recuperem Podem, Horitzontal i Participatiu ha anunciat aquest dijous de vesprada que es presentarà a les primàries per a dirigir el partit a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de "recuperar el partit des de l'horitzontalitat i la democràcia participativa" en "sentit contrari" al funcionament que ha mantingut la direcció anterior, amb un "major protagonisme" en els cercles, les estructures comarcals i el municipalisme, "arrelant en el terreny i de la mà dels moviments socials i ciutadans".

Aquesta candidatura la integren "diferents sensibilitats i grups crítics" amb la "nefasta gestió" de l'anterior direcció autonòmica, que va dimitir el mes d'agost passat, i la "deriva centralitzadora" del partit, segons exposa en un comunicat.

La candidatura ha aprofitat per a criticar que en el procés de primàries per a liderar el partit a la Comunitat "no existeixen condicions de transparència i igualtat d'oportunitats", ja que s'inicia amb la "fixació arbitrària" d'unes dates en el calendari de tramitacions de les quals queda "dificultat" pel període nadalenc. A més, segons ha sostingut, "no compta amb una comissió de garanties que no depenga de la direcció estatal ni amb una comissió electoral amb representació de totes les candidatures".

Enfront d'això, la candidatura, que avança que en "els pròxims dies" farà un acte a València per a presentar el seu projecte, pretén "tornar l'esperança a les bases" per a "recuperar també la presència de Podem" després de "nombrosos impediments" des de la direcció. En tot cas, han avançat que oferiran "un acord a altres possibles llistes" que es proposen "realment canviar la situació", amb la finalitat de "no dividir el vot constructiu i crític enfront de la llista oficialista" de la coportaveu de Podem i responsable d'acció institucional de la formació morada, María Teresa Pérez.

Pérez, per la seua part, va anunciar dimecres que es presentarà a les primàries per a dirigir el partit a la Comunitat Valenciana. "Tenim energies renovades per a desallotjar com més prompte millor el PP-Vox de la Generalitat i reconstruir un govern encara més valent i transformador. Amb força militant, parlant clar i sense por", va assenyalar en un missatge en el seu compte de la xarxa social X.

També et pot interessar

stats