Una delegació del PSOE està a Suïssa per a negociar amb Puigdemont

Dijous el Congrés vota per segona vegada la senda de dèficit, l'antesala dels pressupostos generals

Carles Puigdemont i Jordi Turull, reunits amb la cúpula dels socialistes europeus a la Unió Europea
Carles Puigdemont i Jordi Turull, reunits amb la cúpula dels socialistes europeus a la Unió Europea l'octubre del 2023 / Junts per Catalunya

Una delegació del Partit Socialista, encapçalada pel secretari d'organització, Santos Cerdán, ha viatjat este divendres a Suïssa per a reunir-se i negociar amb Carles Puigdemont el suport dels set diputats de Junts al govern espanyol, segons a avançat elDiario.es.

Fa quasi un any, el mateix Santos Cerdán es va reunir, primer amb Carles Puigdemont a Brussel·les i després, ambdós amb un mediador salvadorenc a Ginebra per a pactar la investidura de Pedro Sánchez i la posterior aprovació de la llei d'amnistia.

Ara els socialistes busquen tornar a bastir els ponts amb Junts, després que esta setmana han tombat l'aprovació de la llei per a regular el lloguer de temporada i residencial, en canviar el sentit del seu vot a última hora.

En les files socialistes va haver-hi retrets a Junts per Catatalunya per alinear-se amb el PP i Vox. A això Puigdemont va respondre amb un missatge en la xarxa social X en el qual instava el PSOE a "digerir" que governa en minoria i l'advertia que "amb Junts no funcionen els xantatges".

Ara, el PSOE i La Moncloa tenen la mirada posada en els pressupostos generals. Dijous arriba a la cambra baixa una votació clau, la de la senda d'estabilitat, que és el primer pas per a tirar avant els pressupostos generals del 2025. A final del mes de juliol, el PP, Vox i Junts rebutjaren la votació la senda de dèficit i no es va aprovar. El Consell de Ministres tornà a aprovar-la el darrer deu de setembre amb la intenció que —esta vegada sí— puga tirar avant a l'hemicicle.

En el marc del pacte d'investidura de Pedro Sánchez de l'any passat, el PSOE i Junts van acordar fer reunions mensuals a Suïssa, amb presència d'un verificador internacional, un paper que exerceix el diplomàtic salvadorenc Francisco Galindo Vélez.

També et pot interessar

stats