Una jutgessa rebutja una querella de Vox contra Begoña Gómez perquè no veu tràfic d'influències

El partit d’Abascal denuncia que va signar un plec de prescripcions tècniques d’un expedient “sense la qualificació tècnica necessària”

Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu
Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Gustavo Valiente (Europa Press)

Una jutgessa de Madrid ha rebutjat admetre a tràmit una querella de Vox contra Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, perquè no veu indicis de tràfic d'influències, sinó “meres sospites i conjectures”, en la contractació d'una plataforma o programari de la Universitat Complutense de Madrid, on ha codirigit una càtedra.

La titular del jutjat d'instrucció número 34 de Madrid afirma en una interlocutòria, a la qual ha pogut accedir EFE, que no consta que Begoña Gómez exercira “cap influència” en el funcionari que va aprovar iniciar la tramitació de l'expedient de contractació d'una plataforma de gestió i mesurament d'impacte de la petita i mitjana empresa, ni tampoc sobre els membres de la taula de contractació.

Vox va denunciar que Begoña Gómez va signar, sense “la qualificació tècnica necessària”, el plec de prescripcions tècniques d'este expedient, però la jutgessa li retrau que no especifique “quina qualificació tècnica necessita”.

La magistrada també demana “tindre en compte” que Begoña Gómez va començar la relació amb la Complutense com a codirectora d'estudis de formació contínua de tècnic de fundraising o captació de fons el 2012 i que codirigeix un màster de la mateixa universitat.

Segons indica la interlocutòria, “cal presumir-li una certa experiència professional desenvolupada en la mateixa UCM”, abans fins i tot que el seu marit esdevinguera president del Govern. Una relació de parentiu que, segons la interlocutòria, “per si sola, no justificaria l'existència de prevalença”.

Vox denunciava en la querella el procés d'adjudicació per 60.000 euros d'esta plataforma a l'empresa Deloitte el 4 d'octubre del 2023 i la constitució posterior de l'empresa Transforma TSC per Begoña Gómez i l'eina Transforma TSC.

I acusava a Begoña Gómez de valdre's de “la condició d'esposa del president del Govern” i aprofitar “els contactes, visibilitat i intervencions des d'un àmbit institucional com la UCM per a facilitar de manera subreptícia” l'activitat empresarial de la seua empresa.

Extrems que la magistrada Monreal rebutja investigar perquè no veu indicis de delicte, sinó un relat de fets basat en “meres sospites i conjectures”.

A part d'esta querella, Vox —que exerceix l'acusació en el procediment on un altre jutge investiga Begoña Gómez per presumpte tràfic d'influències i corrupció en els negocis— també es va querellar contra ella per un presumpte delicte d'apropiació indeguda relacionat amb programari de la càtedra que codirigeix i que la Universitat Complutense de Madrid ha decidit no renovar.

També et pot interessar

stats