Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Una tercera candidatura se suma a les primàries de Podem

Marea Oberta proposa Àngels Varó com a candidata a la Generalitat.

La candidatura de Marea Oberta s'ha presentat ja, però estarà oberta fins a l'onze de novembre

La candidatura Marea Oberta s'ha presentat com a candidatura oficial per a les primàries de Podem amb Àngels Varó com a candidata a encapçalar la llista del partit a les autonòmiques del 2019. La candidatura naix amb la intenció de "comptar amb la militància que no se sent representada amb la resta d'opcions i que demana més transparència".

Així ho ha explicat la cap de llista de la candidatura, Àngels Varó, acompanyada del coordinador de campanya, Jon Orozco, amb motiu de la presentació de la candidatura oficial, després de celebrar una de les assemblees de coordinació de Marea Oberta.

Els primers dotze noms de la llista que ha presentat Marea Oberta han sigut fruit del consens de tres assemblees realitzades prèviament, mentre que la resta de noms han sigut triats per orde alfabètic. Aquesta decisió respon a l'objectiu de "treballar en l'aspecte organitzatiu i posar l'accent en la possibilitat de fer unes primàries sense competir i d'una manera col·laborativa", ha afirmat Varó. A més, ha assegurat que correspon a "una manera més feminista de fer militància política".

Les candidates proposades per a Alacant, Castelló i València han sigut: Lidia Isabel Montero, África Montilla Soto i María Jesús Iglesias, respectivament.

Tot i això, com ha explicat Varó, la llista de la candidatura estarà oberta fins el seu tancament definitiu, que tindrà lloc el dia onze de novembre. A més, a l’assemblea ha acudit una representació de Podem per a contemplar una "possible fusió demanada des de la militància".

Orozco, per la seua part, ha explicat que la "línia més important" per a Marea Oberta és el feminisme i després la vivenda i la renda bàsica, i ha criticat que les demandes principals "es van perdre amb el Pacte del Botànic".

València