Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Per què la vacuna de Janssen desperta tanta expectació?

Dos vials de la vacuna de Janssen contra el coronavirus / Etienne Laurent

L'actualitat al voltant del procés de vacunació té aquests dies dos noms propis: AstraZeneca, que continua despertant recels per l'efecte que té sobre algunes persones i ha obligat a convocar de forma urgent una reunió dels ministres de Sanitat de la UE aquest mateix dimecres. I per altres motius, també la de Janssen, que està generant una gran expectació. La quarta de les vacunes autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments (EMA) podria immunitzar el 40% de la població valenciana a finals del mes de setembre. Què en sabem?

La vacuna de Janssen va ser autoritzada a la UE el passat mes de març i la vacunació començarà la segona meitat d'aquest mes d'abril. El Consell ha vist des del primer moment amb molta "esperança" aquesta vacuna, principalment perquè com que és d'una sola dosi permetrà avançar en el procés de vacunació.

La vacuna, del laboratori nord-americà Johnson & Johnson, té una eficàcia estimada de vora el 66% per a previndre simptomatologia lleu, però arriba al 85% a l'hora d'evitar les complicacions més greus de la malaltia. A més, el seu emmagatzematge és més senzill, ja que necessita una temperatura de 4 graus i no entre 70 o 80 per davall zero com la de Pfizer o de 20 graus negatius la de Moderna.

A més, és una vacuna de vector viral, és a dir, introdueix al cos un patogen. Després, detalla a l'organisme com crear la proteïna del coronavirus SARS-CoV-2 i, una vegada formada, el sistema immunitari crea la resposta immune a la Covid-19.

L'EMA va recomanar l'ús de la vacuna de la farmacèutica Janssen per a persones majors de 18 anys. La vacuna també podrà ser utilitzada en dones embarassades i lactants.

També et pot interessar