València construirà 221 habitatges per a lloguer assequible en Nou Moles i Faitanar

El 57% dels habitatges es construiran en l’Olivereta i el 43% en Pobles del Sud

Edificis en construcció a València / Shutterstock
Edificis en construcció a València / Shutterstock / À Punt NTC

La junta de govern local de l'Ajuntament de València ha aprovat este divendres l'acord per a iniciar el procediment per a la constitució de drets de superfície sobre quatre parcel·les de propietat municipal en Nou Moles i Faitanar que permetrà incrementar en 221 habitatges de protecció pública el parc públic de la ciutat.

L'empresa que resulte adjudicatària assumeix totes les despeses de la construcció dels habitatges, que gestionarà directament durant 65 anys com a habitatges de protecció pública, destinats a lloguer assequible, amb possibilitat d'ampliar-se per deu anys més. Una vegada transcorregut el termini, les vivendes passaran a formar part del parc públic d'habitatges de protecció pública de la ciutat.

Segons el regidor d'Habitatge, Juan Giner, l'empresa concessionària disposarà de tres anys per a la construcció dels 221 habitatges, i posteriorment els gestionarà, sempre com a habitatges de protecció pública, amb un lloguer assequible. El 57% dels habitatges es construiran a l’Olivereta i el 43% a Pobles del Sud.

Giner ha recordat que l'alcaldessa de València, María José Catalá, va presentar un “ambiciós” pla d'habitatge per a construir quasi 1.000 vivendes, i “pal·liar la manca de la política del Botànic en matèria d'habitatge”. Ara, en només un any, han impulsat la construcció d'habitatge de protecció pública, ha assenyalat Giner.

Amb la posada en marxa de la constitució dels drets de superfície, s'inicia la cinquena fase del Pla + Habitatge.

Fins ara, l’Ajuntament ha impulsat la construcció directa de 427 vivendes noves de protecció pública, bé a través del servei d'Habitatge de la Delegació d'Urbanisme i Habitatge (69) o bé a través d'Aumsa o de la Societat Pla Cabanyal.

A més, s'ha ampliat el parc públic d’habitatges de protecció pública amb l'adquisició de 139 habitatges ja construïts en Safranar i la Torre, segons les mateixes fonts.

Així mateix, gràcies al conveni de col·laboració amb la Generalitat a través del EVHA, es construiran 82 habitatges nous amb la cessió de dues parcel·les. 

Finalment, ja s'ha impulsat la permuta d'habitatge de protecció pública per sòl que es traduirà en l'adquisició de 86 nous habitatges de protecció pública, que ja estan en construcció i que estaran finalitzats en el segon trimestre de 2026.

A partir de la publicació de l’acord de la Junta de Govern local, s'obri un termini de 60 dies naturals perquè les empreses presenten les ofertes, en un contracte que té un valor estimat, durant els 75 anys, de 413 milions d'euros.

També et pot interessar

stats