València instal·la quatre càmeres de seguretat i trànsit a Benimàmet i Beniferri

Catalá destaca l'efecte dissuasiu d'aquests equips i assegura que vol convertir València en una de les ciutats més segures d'Espanya

L'Ajuntament de València inicia la instal·lació de les càmeres de trànsit noves
L'Ajuntament de València inicia la instal·lació de les càmeres de trànsit noves / Europa Press

L'Ajuntament de València ha iniciat aquest dimecres la instal·lació de quatre càmeres de seguretat i de trànsit a les pedanies de Benimàmet i Beniferri. Estaran connectades en temps real amb la central de control de trànsit i també amb la central de la policia i l'112 per mitjà de tecnologia 4G.

Segons ha indicat l'alcaldessa, María José Catalá, l'objectiu és convertir la ciutat en "una de les més segures d'Espanya". Ha assegurat que ajudaran "a dissuadir i previndre situacions" que afecten la "convivència, altercats o atracaments com els que s'han viscut a Benimàmet". Considera que és una mesura complementària a altres posades en marxa en aquest àmbit, com la creació de la Unitat de Seguretat, Suport i Prevenció (USAP) de la Policia Local, tindre policia de barri o comptar amb policia que vaja a peu.

En els últims mesos, s'ha reforçat la presència de la Policia Local als carrers de Benimàmet amb una patrulla amb torns de matí, vesprada i nit amb un cotxe policial més durant les nits. A banda, l'Ajuntament ha avançat que estudia incloure més presència policial local a Benimàmet amb un reforç de guàrdia a l'antic mercat municipal. Des de l'associació de veïns han reclamat presència policial als carrers i han precisat que, si s'habilita una reguarda en aquesta pedania, tinga personal suficient que puga "eixir al carrer" per a atendre els veïns quan els serveis siguen requerits.

La primera edil ha presenciat els treballs d'instal·lació de la primera d'aquestes càmeres, a l'altura del número 144 del Camí Nou de Paterna, pròxima al carrer Bétera i en un dels punts d'eixida d'aquest nucli de població. En les pròximes setmanes s'instal·laran altres tres càmeres: dues més a Benimàmet, al principi i al final del carrer Campament —al voltant del Camí del Secanet i el carrer Felipe Valls— i una altra en Beniferri, a prop dels carrers Córdoba i Xiprers.

Hui dia, València disposa ja de 812 càmeres de trànsit. Pròximament, s'instal·laran més unitats a poblats del sud i ha explicat que, actualment, els tècnics municipals estan estudiant les seues possibles ubicacions.

En la visita a Benimàmet ha estat acompanyada per la primera tinenta d'alcalde i edil de Pedanies, Participació i Acció Veïnal, María José Ferrer San Segundo; pel regidor de Mobilitat i Policia Local, Jesús Carbonell; per l'alcalde pedani, Vicente Peris; i per representants de l'associació de veïns i de les de comerciants d'aquesta zona de la capital.

Mesures similars al barri d'Orriols

La responsable municipal ha recordat que el consistori va col·locar quatre càmeres d'aquest tipus "en els punts més conflictius" del barri d'Orriols al gener i ha manifestat que des de la seua posada en marxa, al llarg del primer trimestre del 2024, "s'ha reduït en un 30% el nombre d'intervencions policials que s'han sol·licitat i demandat en el barri".

En l'últim trimestre del 2023, la Policia Local va realitzar en aquest entorn 500 actuacions, enfront de les 348 en el primer trimestre del 2024. "El veïnat està molt content. Les càmeres estan funcionant perfectament", ha postil·lat la primera edil.

També et pot interessar

stats