Abascal amenaça de trencar la relació amb el PP en els ajuntaments que "col·laboren activament" en el repartiment de menors

L'Ajuntament de València és la institució més important on el PP i Vox tenen ara un pacte de govern

PP Vox ajuntaments / À Punt NTC

L'Ajuntament de València és la institució més important on el PP i Vox tenen ara un pacte de govern. I tot i que diuen que els seus governs són forts i cohesionats, hi ha matisos: Juan Carlos Caballero, portaveu del PP a l’Ajuntament de València, afirma que “no afecta l’Ajuntament de València, on garantim l’estabilitat”. Juan Manuel Badenas, segon tinent d’alcalde i portaveu de Vox a l’Ajuntament de València, diu que per a seguir s’ha de “continuar complint el pacte i, si no es compleix el pacte, no tindrem cap necessitat de continuar en el càrrec”.

Castelló i Elx són les altres dos grans ciutats amb govern de coalició, però també n'hi ha a Torrent, Xirivella, Godella, Algemesí, Borriana, Sant Vicent del Raspeig, Xàbia i Oriola. L’alcalde d’Oriola, Pepe Vergara, afirma que “no hi ha cap notícia que haja d'afectar els ajuntaments i, per tant, continuem treballant amb normalitat. Este matí hem vingut tots”. L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, per la seua part, diu que el seu “és un govern cohesionat que està treballant amb moltíssima intensitat”.

Però l'advertència de Santiago Abascal sobre la col·laboració dels municipis en l'acolliment dels menors no acompanyats pot fer perillar els pactes. Antonio Ortolá, portaveu de Vox a l’Ajuntament de Castelló, afirma que “hi ha una sintonia entre el PP i el PSOE, no sols amb esta matèria, sinó amb moltes més, que, si es produïra ací, seríem coherents i faríem el mateix”, raonament que no comparteix el portaveu del PP a l’Ajuntament de Castelló, que afirma que “no hi ha cap punt en l’acord de govern que parle sobre esta qüestió. Per això entenc que no hi ha cap problema per part de Vox a escala municipal”.

Per la seua part, l'alcalde d’Alacant, Luis Barcala, destaca que “hi ha línies roges quan parlem del tema dels menors, de drames socials”. Línies roges que amenacen la governabilitat de molts ajuntaments.

També et pot interessar

stats