Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Les Canàries anuncien que els menors que arriben a les seues costes seran competència de l'Estat

El govern canari ha demanat a les ONG que gestionen els seus centres d'acolliment que no n'accepten cap més sense el permís exprés de la comunitat

Es compleixen trenta anys de l'arribada de la primera pastera a Canàries / À Punt NTC

El govern de les Canàries ha anunciat que, des d'ara, els menors immigrants que arriben a les seues costes en piragua o pastera estan sota custòdia policial, no abandonats ni desemparats, i són competència de l'Estat. Per això ha demanat a les ONG que gestionen els seus centres d'acolliment que no n'accepten cap més sense el permís exprés de la comunitat.

En donar a conéixer esta decisió, el president, Fernando Clavijo (de Coalició Canària), ha precisat que això no significa que les Canàries es desentenguen dels menors en esta crisi humanitària, sinó que continuarà ajudant en l'acolliment, sempre que tinga recursos disponibles, però com a forma d'auxiliar a l'Estat en la seua competència.

Clavijo ja havia anunciat al matí que el cap de setmana van ocórrer coses a El Hierro que "han marcat un abans i un després". Després de la reunió del pacte migratori, ho ha explicat: la Policia va denunciar davant de la Fiscalia les reticències d'una ONG a acollir mitja dotzena de menors, perquè no li quedaven places ni espai físic, després de l'acumulació d'arribades a l'illa. El ministeri públic va enviar un requeriment legal al seu govern.

Arribats a eixe punt —ha afegit— l'executiu canari considera que no s'estan complint els protocols, que no preveuen que la Policia puga remetre els menors directament a les ONG que gestionen els centres d'acolliment autonòmics, i que li correspon prendre mesures per a protegir els treballadors d'eixes entitats legals i de la comunitat autònoma de possibles riscos legals.