L’oposició demana a Mazón que el PP no “boicotege” la negociació per les reivindicacions valencianes

El PSPV i Compromís han valorat positivament l’inici del diàleg entre el cap del Consell i el president del govern espanyol

Declaracions d'Alberto Ibáñez i Diana Morant / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 d'octubre 2024 - 13:42 Actualitzat: 05 d'octubre 2024 - 14:54

L'endemà de la reunió entre el cap del Consell, Carlos Mazón i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua el degoteig de valoracions sobre la trobada. L'oposició a la Comunitat Valenciana acusa el president valencià d'acudir a La Moncloa seguint el guió de Génova i es mostren preocupats davant d'un possible “boicot” del PP estatal a les negociacions. 

Una de les primeres veus que ha reaccionat ha sigut la secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, que ha avisat el cap del Consell que el problema el té dins del seu partit. “La major discrepància no la té amb Sánchez, sinó dins del Partit Popular. No defensen el mateix model de finançament Ayuso, Feijóo o el mateix Mazón”, ha deixat clar. 

En este sentit, Morant ha reclamat a Mazón lleialtat institucional cap a les administracions i l’ha acusat “d’hipocresia fiscal”: “El que no pot fer és estar amb una mà demanant diners al govern espanyol i amb l'altra, fent rebaixes fiscals a aquells que més tenen i retallant en serveis públics”.

En Compromís, el diputat al Congrés Alberto Ibáñez ha valorat positivament el diàleg entre les institucions, “que deixa arrere la política falsa del ‘no ens parlem’”, però ha assegurat que li preocupa, a pesar que els presidents tinguen clara l'agenda valenciana, “després els seus mateixos partits els boicotegen”. 

“Hem vist que el PP i el PSOE no poden mantindre el pols per a defensar el finançament just per als valencians i valencianes. Ocorre el mateix amb la qüestió del deute i també amb les inversions territorialitzades, com el corredor mediterrani, l’impuls a la ceràmica i la millora dels Rodalia”, ha exemplificat. 

També et pot interessar

stats