Mazón: "No volem ser més que ningú, però estem farts de ser els últims de la cua"

El president de la Generalitat segella una "aliança estratègica" amb l'homòleg d'Andalusia per a canalitzar reivindicacions comunes en finançament, inversions o aigua

Mazón a Granada, este dijous

La Comunitat Valenciana i Andalusia han segellat este dijous una "aliança estratègica" bilateral per a defensar les reivindicacions compartides pels dos territoris autonòmics en matèria de finançament, inversions o aigua. Ho ha anticipat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, que està de visita institucional a la comunitat meridional per a reforçar les relacions amb el líder de la Junta andalusa i company de partit en el PP, Juanma Moreno Bonilla. Amb ell ha compartit escena en el Fòrum Cope Desafiaments 2025, que s'ha celebrat a Granada i ha reunit personalitats del món de l'empresa, la política i les institucions econòmiques per a reflexionar i debatre sobre la situació actual i els reptes de futur.

En declaracions a À Punt NTC, Mazón ha remarcat la importància de teixir "aliances solvents i fortes" amb territoris amb què la Comunitat Valenciana comparteix reivindicacions i trets comuns, com és el cas d'Andalusia, per tal de "lluitar les batalles que tenim per davant". "No volem ser més que ningú, però estem farts de ser els últims de la cua" s'ha queixat el mandatari valencià, que ha recordat que ambdós autonomies estan infrafinançades.

El cap del Consell ha defensat els resultats econòmics i laborals de la Comunitat Valenciana i Andalusia, que són "les dos que més ocupació han creat a Espanya" en l'últim any. "A pesar del finançament roín, la falta d'inversions i d'aposta per part del govern d'Espanya, demostrem que som societats dinàmiques, obertes, mediterrànies i exportadores" ha defensat.

En este sentit, ha deixat clar que la Comunitat Valenciana i Andalusia no volen "xantatges ni cambres obscures amb privilegis", però representen catorze milions d'espanyols capaços de fer "moltes coses" i liderar Espanya. "Si ens aliem i tenim una estratègia potent, podem liderar la igualtat de tots els espanyols i la competitivitat dels territoris" ha afegit.

També et pot interessar

stats