Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Papi Robles: "No tinc problema a entrar a la catedral, però la processó cívica del Nou d'Octubre ha de ser per a tots"

La portaveu de Compromís a Ajuntament de València assegura viure com un gran honor la designació com a portadora de la Senyera, que cedirà a l'alcaldessa per a l'ofici del 'Te Deum' a la catedral, recuperat pel PP i Vox

Veu o escolta l'entrevista a Papi Robles en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Un poc "acoquinada" però amb "molta il·lusió" i "un somriure molt ample", viu Papi Robles la designació com a portadora de la Reial Senyera en la processó cívica del Nou d'Octubre. Dilluns l'alcaldessa de València donava la notícia a la portaveu de Compromís al consistori, que farà el recorregut fins a l'estàtua de Jaume I al Parterre, però cedirà la bandera a María José Catalá a la catedral, per la negativa dels valencianistes a participar en el Te Deum, que va recuperar el govern municipal de PP i Vox.

"L'assumpte està resolt a mitges. Ho hem arreglat, però podria haver-hi una solució molt millor, que és fer la processó cívica i que després qualsevol creença puga demanar el seu espai de compartir la senyera de manera individualitzada, però no ha d'obligar a passar a tot el món per ahí", ha explicat la portaveu de Compromís.

Un dia de celebració com este ha de ser per a tots i no excloure a ningú, ser més aglutinador, que no sectari

Amb una coneguda trajectòria vinculada a l'Església catòlica, a través del moviment escolta, Robles ha reivindicat als micròfons d'À Punt una processió cívica "per a tots els valencians vingues d'on vingues i tingues les creences que tingues". "No tinc cap problema a entrar a la catedral. La qüestió no és qui és Papi Robles, és que la societat valenciana té moltes persones de diferents pensaments i crec que un dia de celebració com este ha de ser per a tots i no excloure a ningú, ser més aglutinador, que no sectari", ha afirmat.

Estaré superorgullosa de dur la senyera

Més enllà d'este espai de discordança, Robles ha subratllat "l'honor" personal i per a la família que li suposa esta representació, "per a una persona que ha nascut a Múrcia i ha crescut a Oriola". No van els pares, sinó l'exalcalde de València i antecessor com a líder del grup municipal Compromís, Joan Ribó, la primera persona a qui va comunicar la notícia. Ribó, que l'acompanyarà en el recorregut, ja li ha traslladat consells per a portar l'estàndard.

Robles es veu segura de portar-lo, malgrat les grans dimensions de la senyera i la inoportuna fasciïtis plantar que pateix, i assegura que passe el que passe: "El símbol anirà a la meua esquena i estaré superorgullosa de dur-lo".

València Nou d'Octubre