El PP reclama a Sánchez que condemne les “amenaces” que va rebre Mazón a Barcelona

Arran va cremar una bandera d’Espanya i una imatge del cap del Consell durant les Festes de Gràcia

Imatges distribuïdes per Arran de la crema d'un cartell amb la cara de Mazón / Arran Barcelonès

El Partit Popular ha reclamat este dilluns al govern espanyol que condemne les “amenaces” que va rebre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant un concert en les Festes de Gràcia, a Barcelona. Durant l'acte, el grup independentista Arran va cremar una bandera d’Espanya i una imatge del president valencià. Va ser la mateixa organització, vinculada a la CUP, la que ho va mostrar en les seues xarxes socials, en una publicació en què, fins i tot, mencionava el cap del Consell. 

El portaveu del PP, Borja Sémper, assegura que sorprén el silenci de l'executiu. "Esperem que hui, tres dies després, algú del Govern o del PSOE condemne el que ha ocorregut; és sorprenent el silenci davant d'una amenaça directa a un president autonòmic", ha assenyalat en roda de premsa en la seu dels populars.

Sémper s'ha preguntat on estan el president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; a més del president del Govern, Pedro Sánchez, per a “repudiar” el que ha esdevingut.

L'acció la va publicar Arran en xarxes socials, al costat d'un missatge en el qual apel·laven directament al cap del Consell: "Ei, Carlos Mazón, el dilluns vam voler enviar-te calor des de la Vila de Gràcia, Països Catalans".

"Ho he de dir no amb indignació, sinó amb verdadera tristesa perquè, si no hi ha contundència davant de les amenaces, en este cas rebudes pel president d'una comunitat autònoma, no estem construint una societat que puga definir-se com a digna", ha assenyalat Sémper, per a concloure: "En qualsevol cas, no seran tals els qui callen".

També ha lamentat este episodi la patronal valenciana. En un tuit, la CEV ha expressat el suport al president de la Generalitat. "Sembla que encara hi ha gent que no sap que a la Comunitat Valenciana fem les coses d'una altra manera: amb respecte i diàleg!", diu la patronal.

També et pot interessar

stats