Sánchez defensa la migració legal com a “vacuna” contra discursos de l'odi i xenòfobs

El cap de l’executiu diu que és imprescindible el retorn dels migrants irregulars, que els populars han vist com una rectificació

Pedro Sánchez finalitza la seua gira per Àfrica al Senegal / Agències

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat este dijous des del Senegal la seua política migratòria, que ha dit que ha passat per fomentar la migració ordenada, ja que això suposa una “vacuna” contra les màfies i contra els qui usen la de caràcter irregular per a estendre l'odi i la xenofòbia.

Els tres dies de gira per Àfrica Occidental han donat per a molt. S’ha parlat de migració regulada i Sánchez s’ha referit a les devolucions d'immigrants que arriben de manera il·legal. “És imprescindible també la tornada d’aquells que han arribat a Espanya irregularment”, ha matisat. 

Unes paraules que han provocat les reaccions de la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, que considera un fracàs seguir les receptes de la dreta i ha insistit que les polítiques nacionals han de ser d’acollida i protecció. “Seguir les mateixes receptes en migració que la dreta és un fracàs i un error. Les nostres polítiques han de ser d'acolliment i de solidaritat, no de deportacions massives”, ha valorat a través de la plataforma d’X la també ministra de Treball i Economia Social.

L’oposició, en canvi, considera que les declaracions de Sánchez són una rectificació. A més, els populars es desmarquen d’Abascal. “Ni estem en la irresponsabilitat en matèria migratòria que té el govern de Pedro Sánchez, ni amb la posició més intransigent que mantenen els altres partits”, ha dit el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado.

Però la part socialista de l’executiu ha carregat contra el PP i Vox. “La dreta i l’extrema dreta creuen que viuen en el segle XIX i que Àfrica encara és una colònia d’Europa i poden fer el que vullguen. Una cosa és retornar els migrants il·legals i una altra són les deportacions massives”, ha sentenciat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. 

Fonts de l’executiu neguen que Sánchez haja rectificat tal com assegura el PP, i el president canari lamenta la brega política i la falta de solucions.

També et pot interessar

stats