Així ha sigut la brega entre Camps i Bernardo Guzmán (SER) en 'Les notícies del matí'

L'expresident de la Generalitat s'ha negat en un principi a contestar el director de la Cadena SER i l'ha interromput per a recriminar-li que faça quinze anys que l'"ataca personalment i políticament"

Moment de tensió entre Francisco Camps i Bernardo Guzmán (SER) en 'Les notícies del matí'

El moment més tens de la conversa amb Camps ha arribat en el torn de les preguntes dels periodistes d'altres mitjans convidats a l'entrevista en Les notícies del matí. Quan Bernardo Guzmán, director de la Cadena Ser a la Comunitat Valenciana, es disposava a fer la seua pregunta a l'expresident de la Generalitat este, inicialment, s'ha negat a contestar.

Guzmán insistia a aprofundir en les responsabilitats polítiques de l'expresident per ser el màxim responsable de la Generalitat quan es tancaren contractes públics amb l'entramat de la Gürtel. Un Camps aïrat ha carregat contra el periodista i l'ha interromput per a recriminar-li que fa quinze anys que l'"ataca personalment i políticament".

"No li permet parlar. Què fa vosté ací? No té sentit que jo vinga a esta televisió, que és Canal 9, i que em trobe a la persona que fa quinze anys que m'ataca personalment i políticament. No té sentit", ha amollat Camps. Guzmán li ha preguntat si es considerava demòcrata i este li ha asseverat "Jo sí, vosté no".

L'enganxada s'ha allargat quasi deu minuts, perquè l'expresident es negava a deixar parlar Guzmán, i tots dos s'han encreuat acusacions i retrets fins que el presentador de l'informatiu, Òscar Martínez, ha intercedit perquè poguera fer la pregunta. Martínez li ha explicat a Camps com és la dinàmica de Les notícies del matí i que els convidats dels altres mitjans sempre pregunten els entrevistats, i ha explicat que a Guzmán li toca sempre els dilluns. "Doncs he tingut mala sort", ha expressat Camps.

Després d'uns minuts de tensió, Guzmán ha pogut fer la seua pregunta. El periodista ha tornat a recordar que Camps és innocent judicialment, però li ha recordat les condemnes de gent del seu Consell i li ha preguntat si assumeix la responsabilitat i fa autocrítica, ara que vol tornar a la política. Camps ha incidit que el problema "no era la pregunta, era la persona, i la línia dura que ha dut Bernardo Guzmán durant quinze anys".

Crítiques del Consell d'Informatius d'À Punt i la Unió de Periodistes

Les crítiques a Camps i mostres de solidaritat amb Guzmán no s'han fet esperar. Així, el Consell d'Informatius d'À Punt ha titllat de "totalment improcedent i fora de lloc" l'actitud de l'expresident i l'ha acusat d'intentar "interferir" en "la tasca informativa dels professionals que li plantegen les preguntes que consideren més adients". A més, l'òrgan ha censurat l'"agressivitat verbal totalment innecessària" de Camps i ha expressat el seu "suport total" a l'equip de Les notícies del matí.

En esta línia s'ha pronunciat també la Unió de Periodistes Valencians, que ha lamentat "l'actitud de menyspreu injustificable" de l'expresident. L'organització professional majoritària a la Comunitat Valenciana, que ha compartit un fragment de la brega a les xarxes socials, ha fet costat públicament a Guzmán.

També et pot interessar

stats