Un any del primer Consell de Mazón

Eixe primer executiu tenia deu membres, dos menys que amb el Botànic, set del PP i tres de Vox

Es compleix un any del primer Consell de PP i Vox / À Punt NTC

El 19 de juliol de l'any passat Carlos Mazón feia públic el seu Consell, el primer de coalició entre el Partit Popular i Vox. Un consell que passava de dotze a deu conselleries i que va prendre com a primera mesura la rebaixa fiscal i l'eliminació de l'impost de successions i donacions. Ara, un any després, el PP s'ha quedat a soles en el Consell, després que Vox va decidir trencar el pacte. 

Hui fa un any, carpeta a la mà, Carlos Mazón baixava les escales del pati gòtic del Palau de la Generalitat per a anunciar els membres del seu nou Consell: el primer del PP i Vox. Segons va afirmar, “hi havia overbooking de polítics, de càrrecs que no eren necessaris” i assegurava que es podia “fer més i millor amb menys despesa política”.

Eixe era el primer objectiu: reduir el Consell i els càrrecs en l'administració. El govern valencià va passar aleshores de dotze conselleries amb el Botànic a deu. Set per al PP i tres per a Vox: la vicepresidència primera i les conselleries de Cultura, Agricultura, i Justícia i Interior. Es van fer la primera foto davant de les escales de la sala del Consell i de vesprada, presa de possessió al saló de Corts. Allí va recalcar: “Vam prometre i ens comprometem al govern del canvi”.

Vox ha trencat el pacte

Ara un any després, en la foto de família del Consell ja no hi ha cap membre de Vox, i les conselleries han passat de deu a nou. Tot, després que fa una setmana Vox trencà el pacte. El president Mazón demana hui a la ciutadania que pose nota a este any de govern. “Hui demane als ciutadans que, tenint en compte la baixada d’impostos, avançant en llibertat educativa i baixant les llistes d’espera, facen ells el balanç, perquè —reitera— treballarem més i amb més il·lusió, si fora possible”. Són 365 dies que han culminat este mes amb l'aprovació del corpus legislatiu del PP i Vox a les Corts. Cinc lleis, algunes amb polèmica, com ara la de llibertat educativa i la de concòrdia.

També et pot interessar

stats