Vox estudia querellar-se contra la fiscal de delictes d’odi perquè considera que té favors que deure a l'esquerra

El portaveu a l'Ajuntament de Valencia, Juanma Badenas, afirma que "el delicte d'odi s'ha incorporat al Codi Penal per a perseguir certes opinions"

Vox estudia querellar-se contra la fiscal de delictes d'odi per proximitat a l'esquerra / À Punt NTC

Vox ha anunciat este divendres que estudia querellar-se contra la fiscal delegada de la secció de Delictes d'Odi i Contra la Discriminació en València Susana Gisbert, per la seua proximitat a l’esquerra. El portaveu de la formació d'ultradreta a l'Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas, ha dit en una compareixença davant els mitjans de comunicació que "la secció d'odi de la fiscalia està ocupada per una persona que l'any 2017 va ser proposada tant pel PSPV com per Compromís i Podem per a formar part del Tribunal Constitucional". Bádenas ha insistit en el fet que té interessos polítics i deu favors per haver aconseguit este tracte.

Així ho ha afirmat després que la fiscal especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València haja denunciat Badenas en el jutjat per possible delicte d'odi en atribuir a una persona migrant un crim que realment va cometre un ciutadà espanyol, i a l'edil de Vox Cecilia Herrera per les seues "expressions ofensives contra un polític per raó del color de la seua pell".

El portaveu de Vox ha manifestat este divendres que en el seu cas particular, les denúncies no es basen en res, perquè ell només es va fer ressò "del que havien publicat els mitjans de comunicació el dia anterior". Badenas ha afirmat que si ell fora objecte d'algun tipus de delicte d'odi, "també ho haurien de ser Las Provincias, Esdiario i altres tres o quatre mitjans que ho han publicat".

Badenas ha afirmat que "el delicte d'odi s'ha incorporat al Codi Penal per a perseguir certes opinions". Ha afegit que és "un delicte d'opinió, que el que tracta fonamentalment és restringir la llibertat d'expressió".

Herrero denuncia "persecució" i "fustigació" contra els càrrecs de Vox

Per part seua, Herrera ha lamentat la "persecució" i la "fustigació" que sofreixen molts càrrecs de Vox i ha indicat que estan estudiant presentar una queixa, o fins i tot una querella, contra la Fiscalia, perquè observen indicis que poguera haver-hi "un biaix" en les seues denúncies.

Herrero ha indicat que un jutjat penal de València està investigant unes amenaces que va rebre, i l'edil José Gosálvez ha destacat que són un partit "molt mal mirat per molts" perquè han portat a la política "assumptes que estaven completament tancats".

Badenas ha assegurat a més que l'alcaldessa de València, María José Catalá, els ha expressat el seu suport i ha insistit que es tracta d'"una persecució de caràcter ideològic".

Bádenas i Cecilia Herrero, denunciats per un delicte d'odi

Este dijous, la Fiscalia denunciava per un delicte d'odi el portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas, que va atribuir a una persona migrant l'assassinat d'un home a València, que en realitat va cometre un ciutadà espanyol. Al setembre, el ministeri fiscal va obrir diligències d'investigació penal per un possible delicte d'odi contra el també segon tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de València. El ministeri públic veia indicis de delicte en la denúncia presentada pel portaveu del PSPV, Borja Sanjuán, a primers d'agost contra Badenas, arran d'unes declaracions del segon, en què "atribuïa falsament un assassinat a persones migrants i promovia, amb això, l'hostilitat contra el col·lectiu".

A més, la fiscal especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València va veure indicis de delicte en les declaracions de la regidora de Vox a l'Ajuntament de València, Cecilia Herrero, contra un activista i exdiputat de l'Assemblea de Madrid i va presentar també una denúncia en un jutjat perquè s'òbriguen les diligències oportunes. 

També et pot interessar

stats