Vora 200 persones protesten contra l'amnistia, davant de la seu del PSPV a València

Dos detinguts i càrregues policials en la concentració davant de la seu nacional del PSOE al carrer de Ferraz

Protesta davant la seu del PSPV, aquest dilluns
Protesta davant la seu del PSPV, aquest dilluns / A Punt NTC

Vora dos-centes persones s'han concentrat contra l'amnistia aquest dilluns de vesprada davant de la seu del PSPV de València. Entre les persones que protesten hi ha diputats al Congrés per Vox, com Carlos Flores, i regidors de l'Ajuntament de València, com José Gosálbez.

L'acte està convocat per Revuelta, un front juvenil de recent creació vinculat a Vox. Els manifestants protesten contra l'amnistia que negocien el PSOE, ERC i Junts, de la qual encara no es coneix el contingut exacte. Els manifestants portaven banderes d'Espanya i han cridat i corejat consignes i insults a Pedro Sánchez i al PSOE, entre els quals s'han sentit: "Socialistes, terroristes", "Que te vote Txapote", "No és un president, és un delinqüent" i "Espanya no es ven, Espanya es defensa".

La convocatòria està avalada pel mateix líder de Vox, Santiago Abascal, que ha assegurat que donarà suport a aquestes mobilitzacions amb el lema "Traïdors", davant de les seus del PSOE en tot Espanya.

Abascal cita aquest dimarts els seus vicepresidents autonòmics

D'altra banda, Abascal té previst reunir aquest dimarts a Madrid els seus vicepresidents de la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, la Regió de Múrcia i Aragó, així com representants dels governs d'Extremadura i les Balears, per a coordinar accions contra Pedro Sánchez i l'amnistia als encausats en el procés.

Així ho ha traslladat el partit, que ha informat que, després de la reunió amb Vicente Barrera, Juan García-Gallardo, José Ángel Antelo i Alejandro Nolasco, entre altres, Abascal compareixerà en roda de premsa, entorn de les 13.30 hores.

Dos detinguts a Madrid

Unes 3.800 persones –segons dades de la Delegació del Govern a Madrid– s'han concentrat per tercera vegada a la portes de la seu nacional del PSOE al carrer de Ferraz clamant contra els pactes del candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, amb els independentistes i contra la llei d'amnistia ja pactada amb ERC i en vies de negociació amb Junts, que ha deixat, a més, dos detinguts per desobediència i atemptat contra l'autoritat, segons han confirmat les citades fonts a Europa Press.

Cap a les 21:30 hores, la tensió ha crescut i membres de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) han intervingut carregant contra els manifestants i llançant-los gasos lacrimògens, pilotes de goma i pots de fum. Els manifestants s'han escampat pels voltants de Ferraz, i han anant dispersant-se. 

També et pot interessar

stats