Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Vox avança que la presidència de les Corts serà una “sorpresa”

D'aquest nomenament depén la resta de la mesa, ja que ha d'haver-hi paritat entre els membres

Imatge d’arxiu del ple de les Corts / Europa Press

Vox manté en secret el nom de la persona a la qual presentarà com a candidata a la presidència de les Corts. De fet, aquest dimarts la síndica en funcions de la formació, Ana Vega, ha afirmat que serà una “sorpresa” que es donarà a conéixer dilluns que ve. D'aquest nomenament depén la resta de la mesa, ja que ha d'haver-hi paritat entre els seus membres.

Així doncs, la resta de grups —PP, PSPV i Compromís— tampoc han revelat cap nom dels candidats o candidates que presentaran a la mesa. I és que, en virtut del pacte entre PP i Vox per a la cambra, la formació que dirigeix Santiago Abascal s'assegura igualment la presidència de les Corts.

La Mesa de les Corts és l'òrgan que dirigeix el parlament. Està formada per la presidència, dues vicepresidències i dues secretaries. Ha d'haver-hi paritat entre els cinc càrrecs, per la qual cosa el fet que hi haja president o presidenta condicionarà la resta de noms.

De fet, PP, PSPV i Compromís s'han resistit a dir cap nom que s'estiga estudiant per a l'organisme. Els altres quatre llocs es repartiran previsiblement entre populars i socialistes, pel fet que les votacions de vicepresidències i secretaries es fan en paral·lel, i es nomena els dos candidats amb més vots, per la qual cosa és suficient que PP (40 vots) i PSPV (31) voten als seus propis aspirants. Ni tan sols una improbable suma de Compromís (15 escons) i Vox (13) permetria que un altre candidat entrara en la mesa.

València Eleccions 28M