Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Vox avisa el PP que "no estarà en cap equació" amb partits independentistes

El secretari general dels ultres veu "molt important" entrar en la mesa del Congrés per a confrontar "socialistes, separatistes i filoterroristes"

El secretari general de VOX, Ignacio Garriga / Europa Press

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha llançat aquest divendres un avís al PP en considerar que Junts per Catalunya, el partit de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, no és un interlocutor vàlid en les negociacions per a designar Alberto Núñez Feijóo com a candidat a la investidura en el Congrés. La formació d'extrema dreta ha advertit als populars que ells no donaran suport a "cap equació" en què s'incloga partits independentistes. 

En una entrevista en RNE, Garriga s'ha preguntat "com es pot validar a interlocutors que l'única cosa que han fet històricament és saquejar les arques de l'Estat i posar en risc els fonaments de la Constitució". Així, el dirigent del partit ultra s'ha posicionat "radicalment" en contra que el PP òbriga la porta a Junts de cara a la conformació de la mesa del Congrés o una investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Un avís per a navegants que s'ha produït després que el número tres del PP, Elías Bendodo, s'oferira a "parlar amb tots" però no "engolir amb tot". Després, de fet, va matisar que no estan disposats a negociar amb partits que se situen fora de la Constitució, en al·lusió al de Puigdemont.

"L'única cosa que cal parlar per a demanar-los és que comuniquen el dia i l'hora en la qual arribarà el senyor Puigdemont perquè les forces i cossos de seguretat de l'Estat i el nostre sistema judicial hi puga acudir, detindre'l i ficar-lo a la presó", ha proclamat Garriga. Dit això, ha reivindicat Vox com l'únic partit que planta cara a l'independentisme i, al mateix temps, ha criticat que el PSOE i el PP estiguen "disposats a parlar amb els qui han posat la llei d'amnistia i un referèndum sobre la taula", referint-se a Junts. Ha recordat que aquest partit va fer un "colp d'estat" i té com a líder Puigdemont, un "pròfug de la Justícia".

"Prohibit" parlar o pactar amb el separatisme

Sobre la possibilitat que perille el suport de Vox en una eventual investidura de Feijóo si el PP dialoga amb Junts, Garriga ha preferit "no clavar-se a casa d'uns altres", però ha deixat clar que ells tenen "prohibit" per estatuts entaular qualsevol tipus de conversa o pacte amb formacions separatistes. Així, ha avisat que la formació liderada per Santiago Abascal "no estarà en cap equació on estiga el separatisme", ja que van nàixer per a defensar la unitat nacional. I ha qualificat de gest de "generositat i patriotisme" la disposició de Vox de donar suport a una investidura de Feijóo sense entrar en l'executiu.

Pel que fa a la constitució el 17 d'agost de la mesa del Congrés, l'òrgan que governa el Parlament, el secretari general de Vox ha considerat "lògic" tindre converses amb el PP en un moment d'"emergència nacional" com, a parer seu, ho és l'actual. I ha reivindicat que és "molt important" que el seu partit estiga en la mesa per a garantir que la cambra baixa siga "neutral" i no quede en mans de "socialistes, separatistes i filoterroristas", que "han segrestat la veu del poble".

Eleccions 23J