Vox demana a les Corts que es reconeguen com a oficials els títols de valencià de Lo Rat Penat

En la iniciativa presentada per Vox també sol·liciten que s'anul·len els acords de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua que seguisquen criteris de l'Institut d'Estudis Catalans

Vox ha presentat les iniciatives a la seu que Lo Rat Penat té a València
Vox ha presentat les iniciatives a la seu que Lo Rat Penat té a València / À Punt NTC

Vox ha registrat a les Corts diferents iniciatives relacionades amb el valencià. La formació demana que es reconeguen com a oficials els títols de Lo Rat Penat i que s'anul·len els acords de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua que seguisquen criteris de l'Institut d'Estudis Catalans.

Iniciatives que s'han presentat a la seu que Lo Rat Penat té a València. El president, José Vicente Navarro, ha dit que necessiten "partits que s'atrevisquen a desenvolupar accions i programes en defensa de la cultura i la llengua valenciana i les nostres senyes d'identitat".

Per la seua banda, el síndic de Vox, José María Llanos, ha indicat que és important i volen que els títols de valencians en Lo Rat Penat "siguen igualment reconeguts oficialment", ja que això "és imprescindible i lluitarem per això, veurem quins companys de viatge tindrem en este just reconeixement".

També et pot interessar

stats