Vox i Hazte Oír sol·liciten personar-se en la causa de Begoña Gómez en la Fiscalia Europea

Gómez declararà com a investigada per presumpte tràfic d'influències el pròxim 19 de juliol a Madrid

Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu
Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Vox i l'associació ultracatòlica Hazte Oír han anunciat este dissabte que han sol·licitat personar-se en el procediment obert en la Fiscalia Europea per a investigar el presumpte ús de fons europeus en contractes públics per a afavorir Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol.

La Fiscalia Europea va reclamar a la justícia espanyola la part principal del cas pel qual està investigada Gómez per presumpta corrupció en el sector privat i tràfic d'influències, arran d'una denúncia de l'autodenominat sindicat Manos Limpias.

Hazte Oír, que segons es va saber divendres també ha presentat una querella a Espanya, ha comunicat que "el procediment de la Fiscalia Europea no admet acusacions populars, però Hazte Oír ha sol·licitat personar-se com a acusació particular".

Per la seua part, el partit d'ultradreta dirigit per Santiago Abascal ha assegurat que "Vox es persona davant de la Fiscalia Europea en la peça separada reclamada del jutjat 41 d'instrucció sobre el cas de Begoña Gómez que implicaria els fons europeus".

El passat 10 de juny, la Fiscalia amb seu central a Luxemburg va reclamar al titular del jutjat, Juan Carlos Peinado, inhibir-se al seu favor en la investigació d'una denúncia de Manos Limpias que es fonamenta en notícies de premsa i que la Fiscalia espanyola va demanar arxivar. Encara que va reclamar l'expedient com havia sigut instat, Peinado ha continuat la investigació contra Gómez per altres causes al seu jutjat de plaça de Castilla, a Madrid.

Divendres es va comunicar a Gómez la querella presentada per l'associació ultracatòlica. El seu advocat va sol·licitar no declarar sobre acusacions que no li havien comunicat i el jutge ha ajornat la cita fins al divendres 19 de juliol a les 10 del matí.

Begoña Gómez declararà com a investigada per presumpte tràfic d'influències amb relació a diversos contractes adjudicats a l'empresari Juan Carlos Barrabés, professor d'un màster que ella codirigia.

També et pot interessar

stats