Vox rebutjarà els pressupostos autonòmics del PP si afavoreixen l'acolliment d'immigrants

La formació d'Abascal ha criticat que els populars incrementen la despesa, no baixen impostos, paguen als sindicats o financen "quiosquets ideològics"

L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé (arxiu)
L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé (arxiu) / Jesús Hellín (Europa Press)

Vox ha anticipat que no donarà suport als pressupostos dels governs autonòmics encapçalats pel PP, amb els quals va trencar la coalició el juliol passat, si pretenen afavorir la política del president de l'Executiu, Pedro Sánchez, en aspectes com l'acolliment de menors migrants o de “quiosquets ideològics” feministes.

El coordinador nacional jurídic de Vox i portaveu en el Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha assegurat que l'assumpte migratori és una línia roja per a la seua formació, com també ho va ser per a decidir l'eixida dels seus consellers dels cinc executius regionals on governaven amb el PP: Castella i Lleó, Aragó, Comunitat Valenciana, Múrcia i Extremadura. “No ens prenem la política com una broma. No podem votar a favor d'una cosa que està en contra dels espanyols”, ha advertit.

Segons Buxadé, la postura negociadora de la formació que lidera Santiago Abascal davant dels pressupostos autonòmics serà la mateixa que la que hauria hagut d'haver seguit en coalició.

Per això, ha incidit que el PP podrà comptar amb els vots de Vox per a traure els seus comptes a les regions que governa en minoria o en les quals donava suport extern, com les Balears, si compleix amb el que van acordar en el seu moment per a entrar en eixos executius, com augmentar les partides en sanitat, educació i seguretat i frenar les partides per als centres de menors immigrants.

“Si el que fa el PP és incrementar la despesa, no abaixar els impostos, continuar pagant a UGT i CCOO i finançant els quiosquets ideològics, des del feminisme radical fins als quals afavoreixen la immigració il·legal, haurem de votar en contra. Ningú esperarà una altra cosa de nosaltres. Som un partit predictible”, ha afegit.

Bona relació en les coalicions dels ajuntaments

Preguntat si donaran o no llibertat negociadora en cada territori, Buxadé ha apuntat que la posició estarà en sintonia amb la direcció nacional: “És evident que hi ha una coordinació, que no va cadascun per lliure”. Buxadé ha apuntat que la relació de Vox amb el PP és bona als ajuntaments on governen junts i per això “tots els governs municipals estan vigents”.

En el pla nacional, ha oferit la mà a la formació d'Alberto Núñez Feijóo per a “enderrocar” Sánchez, però ha exigit “canviar les seues polítiques”, especialment, en matèria migratòria, de seguretat i judicial, on “el PP està entregat al PSOE”.

El dirigent de Vox ha animat Núñez Feijóo a presentar una moció de censura contra Sánchez, però ha avisat que no la secundarà si ve acompanyada d'un pacte amb Junts, la formació que lidera Carles Puigdemont. “Ni una sola cessió al separatisme”, ha dit l'europarlamentari.

També et pot interessar

stats