El PP no acceptarà la proposta de Vox de retirar el nom de Guillem Agulló d'un passeig de València

Juanma Badenas, regidor de Parcs i Jardins, ha anunciat que canviaran el nom en Vivers per un que es corresponga "amb el que la majoria dels valencians pensen i senten"

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juanma Badenas, aquest dijous / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de març 2024 - 11:16 Actualitzat: 07 de març 2024 - 12:40

El regidor de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas (Vox), ha anunciat aquest dijous que retirarà el nom de Guillem Agulló al passeig central dels Jardins de Vivers, en considerar que va ser "una imposició" d'una part dels valencians que ja "no és la majoritària". El portaveu del PP, Juan Carlos Caballero, primer ha afirmat que desconeixia aquesta proposta. Posteriorment, després d'estudiar-la, el soci majoritari ha confirmat que no acceptarà el canvi de nom. "Estem a favor de la convivència i no del frontisme", ha remarcat Caballero.

L'anunci de Vox arriba després que Vox i PP hagen eliminat el Premi Guillem Agulló que, des del 2016, les Corts entregaven a persones o institucions destacades en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d'odi amb el nom d'aquest jove antifeixista assassinat per un neonazi el 1993.

El també segon tinent d'alcalde ha assenyalat abans de l'inici del ple del consistori que canviaran el nom per un que es corresponga "realment amb el que la majoria dels valencians pensen i senten". Encara no s'ha decidit quina serà la nova denominació.

Pel que fa a l'oposició, ha criticat que es facen "passos arrere" en la memòria democràtica i s'adopten decisions que serien "incomprensibles" en qualsevol país d'Europa. La portaveu de Compromís, Papi Robles, ha assenyalat que li dol escoltar les declaracions de Badenas, perquè ha recordat que Guillem Agulló "va ser una víctima del terrorisme feixista que Vox està encoratjant". "No passaran", ha emfatitzat la regidora valencianista.

La portaveu del grup socialista, Sandra Gómez, ha lamentat que el PP i Vox esborraran "una part molt important" de la història dels valencians amb l'eliminació del passeig dedicat a una persona "que va lluitar contra el feixisme i l'odi i per la llibertat i la democràcia".

També et pot interessar

stats