Vox sol·licitarà al Suprem que suspenga cautelarment el ple d'investidura de Sánchez

Abascal anuncia una querella contra Sánchez en el Suprem i demana paralitzar la investidura. Ha advertit que les protestes al carrer no cessaran i defensa la legalitat de la vaga general convocada per Solidaridad.

El president de Vox, Santiago Abascal, aquest dilluns a Madrid
El president de Vox, Santiago Abascal, aquest dilluns a Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

Vox presentarà aquest dimarts en el Tribunal Suprem una querella contra el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i demanarà que es paralitze cautelarment la celebració del debat d'investidura del candidat socialista fixat per a dimecres i dijous.

Així ho ha anunciat el líder de Vox, Santiago Abascal, en una roda de premsa en la qual, a més, ha demanat al PP que utilitze la seua majoria al Senat per a impedir la proposició de llei d'amnistia. També li ha exigit que convoque mobilitzacions institucionals en comunitats autònomes, diputacions i ajuntaments.

Ha advertit així mateix que Vox "no es detindrà" i continuarà encoratjant la ciutadania a protestar enfront de les seus del PSOE, al mateix temps que ha defensat la legalitat de la vaga general convocada per Solidaridad, el seu sindicat, per al 24 de novembre.

Segons Abascal, la convocatòria té una "motivació política i laboral", dos aspectes extremadament units en els pactes de Sánchez, perquè, entre altres coses, es condonarà el deute només a una part d'Espanya afectant així la resta de treballadors del país i, aleshores, s'acabarà amb la caixa única de la Seguretat Social.

"Això té conseqüències per a tots els treballadors espanyols, que ho pagaran en forma de deute i de precarietat. Afectarà directament les seues vides", ha denunciat Abascal, que parla d'un atac brutal als drets dels treballador".

Finalment, ha advertit que la mobilització no cessarà amb la investidura que, segons ha dit, esperen els socialistes. "Vox no acceptarà aquesta nova normalitat. Vox actuarà als carrers i als tribunals i, per descomptat, en els governs que depenen de nosaltres. Açò no s'oblidarà".

Així, Abascal ha avisat que es produiran ressons durant el temps que dure aquesta legislatura si Sánchez aconsegueix finalment eixir-se'n amb la seua i ser investit.

També et pot interessar

stats