Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Ximo Puig sent que José Luis Ábalos l'ha decebut en termes polítics

L'expresident de la Generalitat ha defés l'actuació del PSOE amb Ábalos perquè hi havia "una responsabilitat política evident"

L'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació d'un llibre este divendres a València / EFE/Biel Aliño

L'expresident de la Generalitat i exsecretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha manifestat este divendres que l'actuació de l'exdiputat socialista valencià José Luis Ábalos l'ha "decebut" més enllà de quina siga la seua situació jurídica pel cas Koldo.

Després d'assistir a la presentació a València del llibre Per una nova consciència social. Passat, present i futur de l'ocupació a Espanya de l'antic secretari general de la UGT, Cándido Méndez, l'actual ambaixador d'Espanya en l'OCDE ha afirmat que Ábalos és una persona amb qui ha tingut relació durant molts anys, encara que no recentment.

Ximo Puig ha defés l'actuació del PSOE amb Ábalos en considerar que "des del primer moment es va prendre una decisió" i es va entendre que, més enllà del procés de caràcter judicial, hi havia "una responsabilitat política evident"; per esta raó, es va actuar en conseqüència, tot i que això tinga "derivades negatives".

"En altres àmbits també s'hauria de fer el mateix; a mi em sembla que la situació de la presidenta de la Comunitat de Madrid, per exemple, és una situació en què s'hauria de donar una gran explicació", ha afirmat Puig.

Pel que fa a la recent condemna a deu anys de presó per corrupció d'Eduardo Zaplana en el marc del cas Erial, Ximo Puig ha afirmat que "és trist" que un expresident de la Generalitat siga condemnat, però que el que importa "és l'opinió del president actual" al respecte, fent al·lusió a Carlos Mazón.

Méndez veuria un acte de generositat que Pedro Sánchez renunciara a la Secretaria del PSOE

Per la seua part, l'exsecretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha opinat que un govern de coalició "amb servituds parlamentàries" dificulta simultaniejar la presidència del govern espanyol amb la secretaria general del PSOE. En conseqüència, entén que seria "un acte de generositat" que Pedro Sánchez renunciara a la seua reelecció en el càrrec del partit.

Méndez ha manifestat que es tracta d'una opinió personal que manté des de fa temps i de la qual cada dia està més convençut, ja que compatibilitzar elss dos càrrecs tenia sentit quan hi havia governs formats per un únic partit majoritari en nombre de vots i escons. Tanmateix, en un govern "amb servituds parlamentàries" és difícil simultaniejar la presidència amb la secretaria general del partit.

Cas Koldo