Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Ximo Puig, l'únic dels sis senadors territorials amb l'escó confirmat

Les Corts triaran el dijous 27 juliol les persones que representaran a la Comunitat Valenciana en la cambra baixa

Les Corts, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

Les Corts celebraran el pròxim dijous 27 juliol a les 11 del matí el ple per a elegir als sis senadors territorials de la Comunitat Valenciana; tres del PP, dos del PSPV i un de Compromís, d'acord amb el repartiment derivat dels resultats de les eleccions autonòmiques del 28M. Així ho ha acordat aquest dimarts la Junta de Síndics, que continua cremant etapes per a resoldre, la setmana que ve, el procediment de traspàs de poders i canvi de legislatura.

D'entre tots els futurs senadors, només ha transcendit el nom del socialista Ximo Puig, que compatibilitzarà l'escó a la cambra alta amb la del parlament valencià. El PP resoldrà el procés dilluns, després de les generals, com també Compromís, que a partir del 23J tancarà una proposta consensuada entre totes les formacions de la coalició. Rebeca Torró (PSPV) assegura que "d'ací a pocs dies" el partit acordarà internament qui ocupa la segona plaça per al Senat.

Per població, a la Comunitat Valenciana li corresponen sis senadors territorials. S'assigna un per autonomia i un més amb cada milió d'habitants. Com que hem superat els cinc milions en els últims anys, s'ha consolidat un senador més que en les eleccions del 2019. El repartiment entre colors polítics es produeix d'acord amb la llei D'Hondt.

Després del ple de dijous, la Junta de Síndics tornarà a reunir-se per a tancar el període de sessions i fixar l'inici del següent, després de l'estiu.

València