Yolanda Díaz: "Anuncie que divendres apujarem molt el salari mínim"

La vicepresidenta segona i ministra de Treball ha fet l'anunci després que la patronal haja decidit despenjar-se de l'acord

Yolanda Díaz aquest dimecres en el Congrés
Yolanda Díaz aquest dimecres en el Congrés / Efe

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha avançat que divendres el govern apujarà "molt" el salari mínim interprofessional (SMI), després que la patronal haja decidit despenjar-se de l'acord.

"Anuncie que divendres apujarem molt el salari mínim interprofessional", ha afirmat Díaz en declaracions a La Sexta després que el Ministeri de Treball advertira aquest dilluns a CEOE-Cepime que l'increment del salari mínim per a 2024 seria superior al 4% si no se sumaven a un acord tripartit amb govern i sindicats.

El president de l'associació d'autònoms ATA i vicepresident de la CEOE, Lorenzo Amor, ha assegurat aquest dimecres que la patronal "no estarà en l'acord" perquè el plantejament posat damunt de la taula el dilluns pel govern és "un xantatge".

Aquest divendres a les 8:30 hores serà l'última reunió per a tractar la pujada de l'SMI, una trobada en el qual es preveu que la patronal faça oficial la seua negativa a acordar la pujada del 4%.

Els empresaris van proposar d'inici una pujada del 3%, a més de demanar que s'indexaren els contractes públics a l'SMI i es plantejara una excepció per al camp.

També et pot interessar

stats