Yolanda Díaz lamenta que la CEOE no se sumara a l'acord de l'SMI

La vicepresidenta segona i ministra de Treball encara així l'acord amb els sindicats: “Espanya és hui un país millor”

La vicepresidenta i ministra de Treball Yolanda Díaz durant la votació del subsidi de desocupació al Congrés
La vicepresidenta i ministra de Treball Yolanda Díaz, durant la votació del subsidi de desocupació al Congrés / Rodrigo Jimenez (Efe)

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha lamentat aquest divendres que la patronal CEOE s'haja despenjat de l'acord per a pujar l'SMI, però insisteix que, així i tot, “Espanya és hui un país millor”.

Díaz s'ha manifestat així en declaracions als mitjans en un acte a Santiago de Compostel·la després que el seu departament acordara amb els sindicats UGT i CCOO una pujada del salari mínim interprofessional (SMI) del 5%, 54 euros més al mes, fins als 1.134 euros bruts al mes en 14 pagues.

Aquesta pujada, ha insistit, "permet a la gent treballadora del nostre país viure un poc millor en un país en què tenim salaris molt moderats i un diferencial negatiu amb Europa", per la qual cosa era necessari caminar cap a aquest augment. Ha defés, de fet, que la “millor eina per a lluitar contra la desigualtat es diu SMI”.

Per això, ha lamentat “molt” l'actitud de la patronal espanyola que, al seu judici, “ha prioritzat interessos que no tenen res a veure” amb aquesta qüestió i que els ha impedit sumar-se a aquest acord.

Amb tot, la responsable de Treball ha assegurat que aquest pacte és fruit del “diàleg social” pel qual ella sempre aposta, com demostra el fet que, tan prompte la CEOE va fer una proposta, ella mateixa va tornar a convocar la taula de diàleg malgrat les “crítiques dels sindicats”.

Per això, s'ha mostrat apesarada per la falta de consens, encara que creu que cal celebrar que l'acord amb els sindicats sí que servisca “per a millorar la vida de la gent”. “Això és la política útil”, ha resumit.

També et pot interessar

stats