Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Yolanda Díaz nega cap acord per a l'amnistia entre el PSOE i els partits independentistes

La vicepresidenta segona i líder de Sumar demana a Feijóo que es retire de la investidura per a no "fer perdre temps" a la ciutadania

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social en funcions, Yolanda Díaz / Carlos Luján (Europa Press)

La vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha negat que hi haja encara cap acord del PSOE amb les formacions independentistes catalanes per a una llei d'amnistia. Contradiu així el que va afirmar aquest mateix dimarts el líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.

En una entrevista en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha assegurat que no hi ha aquest acord quan li han preguntat sobre l'assumpte: "No. Estic convençuda que tindrem al país l'únic govern de coalició possible, un govern de coalició progressista liderat per Pedro Sánchez, el PSOE i Sumar".

La vespra, Junqueras va donar per fet que el pacte que el seu partit va subscriure amb els socialistes a canvi dels vots per a la constitució de la mesa del Congrés ja incloïa l'amnistia. I al mateix temps, va avisar Sánchez que els republicans catalans no renunciarien a la unilateralitat.

La líder de Sumar assegura que ells estan "negociant amb tothom" i ha negat que se li haja imposat cap prohibició per a reunir-se amb la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, a Ginebra (Suïssa). Així, ha aclarit que ella no ha demanat cap reunió amb Rovira, ni a la inversa. I ha apuntat que qui està "en permanent contacte" amb aquesta dirigent independentista és l'exlíder dels comuns, Jaume Asens.

Quan li han preguntat com interpreta el silenci del PSOE, ha cridat a respectar la posició de totes les formacions polítiques implicades en les negociacions, i s'ha centrat a criticar l'actitud del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui ha acusat de "fer perdre temps" a la ciutadania. "El millor que pot fer hui és retirar-se d'aquesta investidura. No sabem quin és el seu projecte de país, i només té un amic, l'extrema dreta", ha sostingut.

Díaz ha assegurat estar "bolcada" en la tasca d'intentar que hi haja un acord i ha deixat clar que també han de comptar amb els agents socials i econòmics. De fet, ha explicat que viatjarà a Catalunya després del ple d'investidura de Feijóo, i es reunirà amb representants dels del món social, econòmic i cultural.