Díaz i Puigdemont coincideixen a "explorar solucions democràtiques" per a Catalunya

Es tracta del primer contacte públic que un membre del govern de coalició manté amb el líder de Junts des que va fugir a Bèlgica en 2017

Carles Puigdemont i Yolanda Díaz aquest dilluns a Brussel·les / Agències
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de setembre 2023 - 10:00 Actualitzat: 04 de setembre 2023 - 20:42

La líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha coincidit aquest dilluns en la reunió que ha mantingut a Brussel·les amb l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en la conveniència "d’explorar totes les solucions democràtiques per a desbloquejar el conflicte polític" a Catalunya.

Així ho han fet constar Sumar i Junts en un comunicat conjunt emés al final de la trobada, una cita que consideren “fructífera” perquè "permet establir una relació normalitzada i estable entre totes dues formacions polítiques", és a dir, entre el partit de la vicepresidenta i Junts per Catalunya. Asseguren que tots dos comparteixen "la profunda convicció que els problemes polítics han de tornar a la política, per a trobar solucions basades en el diàleg”. “La democràcia consisteix en el diàleg entre posicions diferents", afegeixen.

L'entrevista entre la vicepresidenta i l'eurodiputat de JxCat s'ha celebrat en una sala del Parlament Europeu i, segons les mateixes fonts, ha discorregut "amb normalitat i en un to cordial". "Compartim la profunda convicció que la política ha de fer-se des del diàleg i els principis democràtics. En aquest sentit, estem d'acord a explorar totes les solucions democràtiques per a desbloquejar el conflicte polític", destaquen.

Es tracta del primer contacte públic que un membre del govern de coalició manté amb el líder de JxCAT des que va fugir a Bèlgica en 2017. S'ha celebrat la vespra de la conferència que té prevista Carles Puigdemont per a concretar les condicions del seu partit de cara a la negociació d'una futura investidura del secretari general socialista, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol.

El PSOE s'ha desmarcat d'aquesta convocatòria i fonts de la Moncloa han assegurat a primera hora del matí que Yolanda Díaz acudia "en nom de Sumar" i que no representava al PSOE en aquest viatge. També han recalcat que se'ls va informar a última hora de la nit d'ahir d’aquest viatge.

També et pot interessar

stats