160.000 universitaris valencians tornen presencialment a les aules dilluns
El nou curs acadèmic 2021-2022 comença amb un 70% dels estudiants amb la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19
Les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana comencen aquest dilluns el curs acadèmic 2021-2022 en modalitat completament presencial, després de dos cursos marcats per la pandèmia de la Covid-19 que han obligat a la semipresencialitat i a adoptar protocols sanitaris molt estrictes.
En total, 160.000 estudiants tornen a les aules de la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Jaume I de Castelló, la Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Politècnica de València. A diferència dels últims anys, el 70% de l’alumnat ja està immunitzat i un 80% torna de l'estiu almenys amb una dosi. També estan vacunats els docents i la resta de personal universitari.
En concret, segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat el passat divendres 10 de setembre, un 69,5% dels joves valencians d'entre 20 i 29 anys té ja la pauta completa, mentre que un 79,2% de la mateixa franja d'edat s’ha posat una injecció. Pel que fa al grup dels 12 als 19 anys, on s’inclouen els estudiants universitaris més joves, Sanitat ha vacunat ja el 82,1% amb una dosi i el 61,8% està completament vacunat.
Mascareta obligatòria, distància de seguretat i ventilació permanent
Amb tot, les universitats mantindran els protocols contra la Covid-19, com ara l’ús obligatori de mascareta, evitar aglomeracions, mantindre la distància mínima de metre i mig entre estudiants i la ventilació creuada de forma permanent en recintes tancats. Així s'ha acordat en una reunió que el passat dilluns van mantindre la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la d'Universitats, Carolina Pascual, amb els rectors de les universitats valencianes, tant públiques com privades, per a analitzar l'inici del curs.
A causa d’aquestes mesures sanitàries, per a molts estudiants que comencen el tercer curs a la universitat serà el primer any complet amb total presencialitat, la qual cosa permetrà al professorat recuperar el ritme acadèmic que seguien abans que apareguera el coronavirus.
Els rectorats faran per tindre controlats els nous contagis que puga haver-hi i confien en la responsabilitat de l’alumnat per a evitar nous brots.