Més de 2,1 milions de desplaçaments travessaran les carreteres valencianes

Vora 800 efectius, entre guàrdies civils i personal de la DGT, vigilaran l’estat del trànsit des d’aquest divendres a les 15 hores fins dimarts a la nit

Personal de la delegació de la DGT a la Comunitat Valenciana controla, des de les pantalles, l'estat del trànsit a les carreteres valencianes
Personal de la delegació de la DGT a la Comunitat Valenciana controla, des de les pantalles, l'estat del trànsit a les carreteres valencianes / À Punt NTC

Les carreteres valencianes esperen més de 2,1 milions de desplaçaments aquest cap de setmana i fins dimarts, coincidint amb una de les operacions de trànsit més importants de l’any, la del començament d’agost. Més de 800 efectius, entre agents de la Guàrdia Civil i personal de Direcció General de Trànsit (DGT), vetlaran per a solucionar les incidències que puguen sorgir des de les tres de la vesprada d’aquest divendres fins a les 24 hores de dimarts.

Els moviments de llarga distància derivats per l’inici o fi de les vacances i els desplaçaments de les famílies que travessen Espanya per a passar l’estret i anar o tornar als països del nord d’Àfrica faran que un quart dels 8,7 milions de desplaçaments passen per les carreteres de la Comunitat Valenciana, segons les dades que ha oferit la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

A causa de l’operació especial Pas de l’Estret, es preveu que el corredor mediterrani, en el qual estan enclavades l’A7 i l’AP-7, absorbisca bona part del trànsit de llarg recorregut que passarà pel nostre territori.

L’operació Primer d’Agost, com l’ha denominada la DGT, és una de les que més volum de trànsit de tot l’any representa. No obstant això, per als dos mesos d’estiu la DGT preveu vora 95 milions de desplaçaments de llarg recorregut, als quals caldria afegir tots els de curt recorregut que s’incrementen a l'estiu derivats de moviments per les festes de pobles o les jornades en la platja o els espais aquàtics. D’aquests 95 milions de desplaçaments, quasi 22 milions es produiran per les carreteres valencianes, segons les estimacions de la DGT.

Dies i hores de més moviments

D’acord amb les previsions de la DGT, els dies i les hores on cal extremar més la precaució perquè hi haurà més volum de trànsit serà:

  • Divendres de vesprada: de 16 a 21 hores
  • Dissabte de matí: de 8 a 14 hores
  • Diumenge de matí i de vesprada: de 8 a 14 hores i de 16 a 21 hores
  • Dilluns de vesprada: de 16 a 21 hores
  • Dimarts: de 8 a 14 hores

Bernabé ha fet una crida a la prudència a tots aquells que es posen al volant aquests dies per a evitar accidents. En aquest sentit, recordava la necessitat de respectar els límits de velocitat o de descansar quan ja s'està moltes hores conduint.

Una dotzena de víctimes a l'estiu

En aquesta Operació Estiu, a la Comunitat Valenciana s'han produït 12 accidents mortals, amb 12 víctimes, sis a la província d’Alacant i sis a la de València, mentre que a la de Castelló no s’han registrat accidents mortals. Aquestes xifres fan que, al llarg del 2022, hi haja hagut 49 víctimes a l’asfalt. 

També et pot interessar

stats