El 24% dels joves té problemes psicològics recurrents després de la covid

El 66,8% creu que la pandèmia ha tingut un impacte negatiu en la salut mental, encara que també consideren que ha afectat la capacitat econòmica (67,4%) i l'accés al treball (63%)

shutterstock 1833171139
Els investigadors incideixen en el fet que s'han "feminitzat" encara més els problemes de salut mental / Shutterstock

L'empitjorament de la salut mental dels joves i adolescents i una major tendència a patir problemes psicològics és una de les conseqüències més visibles de la pandèmia. El 24% presenta problemes psicològics amb una certa o molta freqüència, un percentatge que el 2021 era del 8,6% i del 6,2% en 2019.

Són els resultats d'un estudi que s'ha presentat aquest dijous i elaborat per la Fundació Pfizer i la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) a partir de 1.200 entrevistes realitzades entre febrer i març de manera telemàtica a joves d'entre 15 i 29 anys.

El 66,8% dels entrevistats creu la covid-19 ha tingut un impacte negatiu en la seua salut mental, encara que també consideren que ha afectat negativament la seua capacitat econòmica (67,4%) i al seu accés al treball (63%).

La investigació subratlla que abans de la pandèmia el 40% dels joves mai havia experimentat problemes psicològics o de salut mental, una xifra que actualment s'ha reduït fins al 30,8%.

Els investigadors incideixen en el fet que s'han "feminitzat" encara més els problemes de salut mental. Una de cada tres admet tindre'n sovint enfront del 16,3% d'ells.

Pensaments negatius

L'aparició de pensaments negatius és l'indicador psicològic que més empitjora: més de la meitat (58,3% de dones i 49,6% homes) reconeix que s'han agreujat. Un de cada tres joves creu que res té solució, que tot anirà a pitjor i se sent un fracassat i un de cada quatre considera que és una càrrega per als altres i que la vida és una càrrega inútil.

El perfil dels qui pateixen en major mesura afeccions mentals, a més de ser femení majoritàriament, és el dels joves de major edat (25-29 anys), de classes baixes i mitjanes baixes i que estan en atur.

També et pot interessar

stats