Els 27 municipis del Baix Segura proven el sistema d'alertes públiques per a grans catàstrofes i emergències

S’enviarà un missatge d’alerta per inundacions i instruccions per a actuar, acompanyat d’un so agut que només s'acabarà en confirmar la lectura

Un any després de la DANA encara no han arribat totes les ajudes per a la reconstrucció
Imatge d'arxiu de les inundacions causades per la DANA que va colpejar el Baix Segura el setembre de 2019 / À Punt NTC

Els 27 municipis del Baix Segura provaran aquest dijous el mètode ES-Alert, un sistema de missatges massius que s'envia a tota la població resident en una zona concreta en cas de situacions d'emergència o catàstrofes naturals. L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior durà a terme aquesta prova en una comarca castigada fa una mica més de tres anys per una DANA que va negar la zona completament.

Així, i en el marc d'aquesta prova, les persones afectades per l'emergència sentiran un so agut en el seu mòbil que mostrarà alhora un text d'advertiment i que només s'acabarà quan l'usuari del terminal haja confirmat la seua lectura. Des d’Emergències han alertat la població a través de les seues xarxes socials i els demanen que no telefonen al 112 en rebre l’alerta perquè es tracta d’un simulacre. 

El simulacre s'emmarca en els projectes del Pla Vega Renhace, per la qual cosa s'enviarà un avís a la població simulant una alerta per inundacions amb instruccions d'actuació i autoprotecció que permetrien minimitzar el risc en un cas real.

En aquesta ocasió, i a causa de l'alt percentatge de població estrangera resident a la comarca, els missatges es traslladaran tant en castellà com en anglés.

També et pot interessar

stats