Més de 3.000 persones desallotjades per l'incendi de Llutxent
L'Ajuntament de Gandia ha habilitat dos punts de reallotjament per a les persones afectades, l'Espai Baladre i el Centre de Convivència de Corea.
L'incendi declarat dilluns ha obligat ja a desallotjar vora 3.000 habitants de Pinet, Marxuquera, la Drova, Barx i algunes cases de Quatretonda. A Gandia s'han iniciat actuacions per tal de reallotjar les persones afectades per l'incendi i informar-los sobre els perills, les mesures previstes i les conductes que han de tenir. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit que, tant la Generalitat com l’ajuntament del municipi, donaran “el màxim suport” a totes aquelles persones que tinguen una primera residència afectada i els proporcionaran una solució habitacional de manera “immediata”.
El consistori de la localitat ha habilitat dos punts de reallotjament per a les persones afectades, l'Espai Baladre i el Centre de Convivència de Corea.
A més, aquest dimecres s'ha constituït un comité assessor i s'ha acordat la creació d'un lloc de comandament local per a coordinar les actuacions, que se situarà a la sala de comissions de l'Ajuntament, i s'ha posat a disposició dels afectats una oficina d'atenció especial per a oferir la informació que requerisquen i que se situarà a la planta baixa de l'edifici del consistori. També han posat en marxa una brigada de veterinaris que recorreran la zona per rescatar els animals de les granges i de les cases afectades pel foc.
40 cases afectades, 10, totalment cremades
Es calcula que hi ha 40 cases afectades pel foc, la zona de Montepino, Montesol i Las Cumbres, urbanitzacions que pertanyen al terme de Gandia. D'aquestes una desena se suposa que han quedat totalment cremades per les flames. La gran majoria se situen en terme de Gandia, a la comarca de la Safor. Un grup de persones de Marxuquera ha passat la nit a la carretera que uneix Barx i Gandia, on la Guàrdia Civil hi ha restringit l'accés. Volen saber si alguna de les cases sinistrades és la seua.