Més de 5.500 menús nadalencs d'estrela Michelin, d'Alacant a la zona zero de la DANA

Les iniciatives solidàries es multipliquen i, en este context, els empresaris jogueters també han pensat en els més menuts de les zones afectades per la tragèdia

Alguns dels cuiners que participen en la preparació del menú de Nadal per a les zones afectades per la DANA
Alguns dels cuiners que participen en la preparació del menú de Nadal per a les zones afectades per la DANA / À Punt NTC
20 de desembre 2024 - 15:48

Crema de carabassa, titot farcit, caldo amb pilotes i torró són alguns dels ingredients del menú nadalenc típic alacantí elaborat per diversos xefs amb estreles Michelin i sols Repsol que estes festes degustaran col·lectius vulnerables d'Alacant i afectats per la DANA a València. Xefs amb estrela Michelin com Susi Díaz o Joaquín Baeza, i Sols Repsol Pablo Montoro, Autora Torres, Dani Frías o el considerat per molts com el millor pastisser del món, Paco Torreblanca, han estat este matí a les cuines d'Alacant Gastronòmica Solidària, a Mutxamel, per a col·laborar en la preparació dels menús.

La iniciativa solidària va començar durant la pandèmia i segueix quatre anys després. En paraules de Gema Amor, presidenta d'Alacant Gastronòmica Solidària, els menús no són només per a gent sense llar sinó també per a persones que no arriben a final de mes: "Sabem com està la cistella de la compra i la dificultat per a accedir a un plat calent".

Les iniciatives solidàries es multipliquen, segons Jesús Navarro Alberola, vicepresident de la Cambra de Comerç d'Alacant i director comercial de Carmencita, qui ha indicat que enguany els pobles afectats per la DANA no podien celebrar la tradicional cavalcada de Reis i que, per això, empresaris com Vicente Grimal, d'Ale-Hop, han donat 3.000 motxilles amb joguets. Paral·lelament, empreses jogueteres d'Ibi s'han unit perquè el pròxim 5 de gener tots els xiquets de les poblacions que van quedar greument afectades per la DANA puguen veure els Reis i rebre regals, com cada any.

Els cuiners que hui han compartit espai han destacat el sentiment de solidaritat i agraïment a tots els voluntaris que dia rere dia omplin estes cuines. Per a Paco Torreblanca, el considerat millor pastisser del món, es tracta d'ajudar perquè reben un menjar calent "ja que no tenen la sort que tenim nosaltres de seure a taula i sense la preocupació de què menjarem hui o demà".

El xef Pablo Montoro, del restaurant Espai Montoro d'Alacant, ha "apadrinat" un restaurant a Paiporta, Sensum, on ho van perdre tot el 29 d'octubre. Des d'eixe moment, el xef alacantí va cada setmana a ajudar-los, tant a netejar com a organitzar de nou el local o aportar noves receptes. Aurora Torres, del restaurant Lula, ha destacat "l'energia positiva" i l'afecte amb el qual s'està fent" el menjar per a la nit de Nadal i el dia de Nadal.

També et pot interessar

stats