El 64é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà per primera vegada amb participants dels cinc continents

Castelló de la Plana acollirà la semifinal autonòmica i la ciutat de Guadalajara serà seu de la primera semifinal nacional en la història del concurs

El 14 de setembre se celebrarà el 64 concurs internacional de paella valenciana de Sueca
El 14 de setembre se celebrarà el 64 concurs internacional de paella valenciana de Sueca / Ajuntament de Sueca

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el certamen gastronòmic més antic d'Espanya, ha presentat este dimarts el cartell oficial i la programació de la seua 64a edició, que se celebrarà el pròxim 14 de setembre al passeig de l'Estació d'este municipi de la Ribera Baixa. El lema d'enguany, inspirat en el futbolista Antonio Puchades, serà "Del camp al món".

Una de les principals novetats de l'agenda d'enguany és la participació, per primera vegada en la història del certamen, de professionals vinguts dels cinc continents, en confirmar-se l'assistència d'un concursant provinent del Marroc.

La regidora de Turisme i responsable del certamen, Teresa Ribes, ha avançat que el 14 de juliol se celebrarà, per segon any, una semifinal autonòmica, en este cas a Castelló de la Plana. A més, per primera vegada en la història del concurs, hi haurà una semifinal nacional, que tindrà lloc el 25 de maig a Guadalajara.

El director del Concurs, Tony Landete, ha explicat que d'ací a uns dies s'obrirà el termini per a les preinscripcions en totes les categories. “En la semifinal autonòmica se seleccionaran, com l'any passat, als dotze concursants de la Comunitat Valenciana, que acudiran a Sueca el mes de setembre". Pel que respecta als professionals de la resta d'Espanya, enguany hauran de superar una semifinal nacional, de la qual eixiran altres deu finalistes, "un d'ells de la mateixa Guadalajara”, ha aclarit Landete.

A tots ells s'uniran els tres concursants locals de Sueca i els deu internacionals, que es decidiran després de la selecció que faça la mateixa organització, i en les semifinals ja confirmades d'Osaka (el Japó) i Huamantla (Mèxic). En total sumen 35 participacions, que podrien ampliar-se fins a 40, ja que l'organització es reserva cinc places més per a poder acollir (si es donara el cas) algun professional internacional que, per diferents causes, s'haja quedat fora en la primera selecció.

L'alcalde de Sueca, Julián Sáez, ha afirmat que el municipi és "capital mundial de la paella i bressol per excel·lència de l'arròs", que acull grans professionals arribats de tots els racons del planeta. "Resulta emocionant comprovar la demanda creixent que es produeix tots els anys per a participar-hi, així com per a acollir una de les semifinals del concurs: autonòmica, nacional o internacional”. Sáez també ha agraït especialment la ciutadania de Sueca que hi acudisca "massivament, cada any, a contemplar com es cuina la millor paella del món", contribuint així "a crear eixe ambient tan especial en el passeig de l'Estació".

Al seu torn, el coordinador gastronòmic del certamen, Adolfo Cuquerella, i el president del gremi de restauració de Sueca i les platges, Salvador Ortega, han tingut paraules d'agraïment a les institucions per la confiança i l'oportunitat de participar en l'acte de presentació i desenvolupar un esdeveniment culinari d'esta magnitud.

L'acte ha comptat amb l'assistència del director de Centres de Formació CdT, Daniel Arnal; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Guadalajara, Víctor Juan Morejón; la regidora de Turisme de Castelló de la Plana, Arantxa Miralles; i una extensa representació de mitjans de comunicació.

També et pot interessar

stats