71 detinguts en una operació contra una xarxa de narcos, que assortia de cocaïna Múrcia, Alacant i Castelló

El presumpte cervell de la trama operava des de Bullas (Múrcia) i rebia assistència de clans de Castelló i Asp per a distribuir la droga

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 71 persones en una operació conjunta contra una xarxa de tràfic de drogues establida a Múrcia, amb ramificacions a les províncies d'Alacant i Castelló. Les investigacions, que es van iniciar fa un any, van destapar que un home amb antecedents penals per narcotràfic, conegut com El Karateka, estava utilitzant dos domicilis, a la localitat murciana de Bullas, per a la distribució de cocaïna en la majoria dels municipis de la Regió de Múrcia i de la província d'Alacant. En una vivenda un coordinava la distribució a punts de venda a la menuda, on es revenia als narcos locals.

En l'altre immoble, emmagatzemava la droga, que venia a l'engròs, en grans quantitats, per a traficants més importants.

La vigilància d'estes vivendes ha permés localitzar dos clans, un a la província de Castelló i un altre a Asp (Vinalopó Mitjà), que col·laboraven en el subministrament i transport de la droga fins a Bullas en vehicles amb dobles fons.

La primera fase d'explotació de l'operació, anomenada Detalka-Aspid, es va fer el mes de maig, quan es va detindre els principals integrants de l'organització criminal i alguns dels seus col·laboradors més pròxims, i ha culminat ara, amb l'arrest de la resta de membres de la banda.

En els prop de trenta escorcolls practicats, els agents han trobat més de cinc quilograms de cocaïna de gran puresa, un miler de plantes de marihuana, gran part d'elles disposada per a la venda en bosses al buit, i substàncies de tall de la droga.

A més, s'han confiscat més de 200.000 euros en efectiu i una important quantitat d'efectes relacionats amb el tràfic de drogues, com bàscules electròniques i una dotzena de vehicles, la majoria d'alta gamma i alguns amb doble fons per al transport de drogues. El valor conjunt d'este material supera els dos milions.

També et pot interessar

stats