Ábalos va abonar des del seu compte personal 7.500 euros pel lloguer d’un xalet que s’investiga en el cas Koldo

L'informe de l'UCO de la Guàrdia Civil considerava que eixa propietat a Cadis podria haver sigut un obsequi per a l'exministre

El diputat del grup mixte, José Luis Ábalos
El diputat del Grup Mixt, José Luis Ábalos / Gabriel Luengas (Europa Press)

L'exministre de Transports, José Luis Ábalos, té en el seu poder, i previsiblement aportarà al cas Koldo, dos transferències bancàries, de 5.000 i 2.500 euros, ordenades el juliol del 2021 des del seu compte personal i amb destinació a l'empresa Have Got Time SL, la societat propietària d’un xalet a Cadis que hauria arrendat l’estiu del mateix any i que ara s’investiga, ja que la Fiscalia considera que va poder ser un obsequi.

Les dos transferències indiquen que el beneficiari era Have Got Time, que es van fer el 5 i el 6 de juliol del 2021 i que l'ordenant d'estes era el mateix José Luis Ábalos. Fonts de l'entorn de l'exministre socialista han apuntat a Europa Press que la primera transferència, de 5.000 euros, va anar en concepte de fiança pel lloguer del xalet situat a la urbanització gaditana de la Alcaidesa, mentre que la segona de 2.500 euros ja reflectia que el concepte era "lloguer de juliol de la Alcaidesa".

Cal recordar que, segons l'informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, eixe xalet podria haver sigut un obsequi cap a l'exministre i que, si bé va ser suposadament usat per Ábalos, el va pagar en gran part la mercantil Have Got Time. Els agents van afegir que eixa companyia la controlava "de manera real" l'empresari Claudio Rivas, el soci Víctor de Aldama —aconseguidor de la suposada trama—.

L'informe de l'UCO arreplegava també que uns mesos després que Ábalos deixara el Ministeri de Transports, l’empresa Have Got Time li va remetre un burofax en el qual li reclamava el pagament de quatre mensualitats del xalet. Eixe burofax datat el 12 d'octubre de 2021 detallava que, atés que el ministre no hauria abonat els mesos d'agost, setembre, octubre i novembre del 2021, el convidaven a posar-se al dia de les mensualitats pendents. A això, el document afegia que si preferia no continuar amb el lloguer de la finca li oferien resoldre el contracte i condonar-li el deute pendent si retornava la possessió de l'habitatge en el termini de vint dies.

Un “paper de responsabilitat” en la trama Koldo

Cal recordar que l'últim informe de l'UCO li atribuïa a l'exministre un paper “rellevant” i de “responsabilitat” en la presumpta trama que investiga l’Audiència Nacional sobre possibles comissions en l'adjudicació pública de contractes per la compra de mascaretes higièniques en els pitjors moments de la pandèmia per la covid-19.

Arran d’estes dades, la Fiscalia Anticorrupció ha assenyalat en un informe que ha remés al jutge Ismael Moreno, que instrueix el cas Koldo, que s'ha de demanar al Tribunal Suprem que investigue l'exministre valencià perquè, diu, “resulta difícil entendre l'operatiu desenvolupat per Koldo García i Víctor de Aldama sense la seua participació”.

També et pot interessar

stats