Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Els accidents i rescats en rius i pantans baixen a la meitat aquest estiu

De juny a agost s'han gestionat 81 incidents en piscines o atraccions aquàtiques, un 7% menys que en 2020

Pantà de l'Amadòrio, la Vila Joiosa / Sergi Macià

Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats pel telèfon únic d'Emergències 112 Comunitat Valenciana s'han reduït a la meitat durant els mesos de juny, juliol i agost respecte al mateix període de l'any passat. Se n'han gestionat 11 aquest estiu, enfront dels 22 del passat.

Set dels onze incidents en aigües interiors van ser rescats de persones que van patir contratemps en el bany, mentre que els quatre restants van ser accidents que van requerir l'atenció sanitària, segons han informat aquest dissabte fonts de la Generalitat.

La província de València ha sigut la que més avisos d'aquest tipus ha atés en aigües interiors, amb huit, seguida d'Alacant, amb tres, i de Castelló, amb un.

Pel que fa als banys en les piscines o atraccions aquàtiques, aquest estiu s'han gestionat 81 incidents, un 7% menys respecte al mateix període de 2020, quan se'n van comptabilitzar 88, sobretot a la província d'Alacant (44), seguida de València (27) i de Castelló (10).

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, ha explicat que la disminució del nombre d'incidents en un 50% aquest estiu podria estar relacionada amb la decisió de molts ajuntaments de tancar al bany gran part d'aquests paratges naturals i a la major conscienciació per part de la població d'adoptar mesures contra la Covid-19.

El Centre de Coordinació d'Emergències i el telèfon 112 Comunitat Valenciana desenvolupen campanyes de sensibilització i prevenció de manera permanent a través de les seues xarxes socials, en Facebook i Twitter, on alerta de la necessitat que els qui opten per banyar-se en rius, pantans i embassaments adopten mesures de prevenció per a evitar accidents.

Així, és aconsellable evitar banyar-se en zones de risc com rius de gran cabal, gorgs naturals o davall de cascades d'aigua on hi haja corrents i remolins, i s'ha de parar atenció als cartells que indiquen l'existència d'algun perill.

Com a normes d'autoprotecció personal, cal evitar engolir aigua, ja que existeix perill de patir una infecció, i utilitzar calçat especial per a l'aigua, amb la finalitat de previndre ferides i talls als peus.

Respecte als banys en piscines i atraccions aquàtiques, cal anar amb compte amb les vores de les piscines i zones banyades, en prevenció d'esvarades que deriven en lesions, així com evitar engolir aigua de la piscina, ja que els productes químics que s'empren en la desinfecció d'aquests espais poden produir afeccions gàstriques.

També et pot interessar