Ador i Palma de Gandia es queden sense aigua potable

El veïnat dels dos municipis de la Safor recorre, des de divendres, a l’aigua embotellada perquè la de l’aixeta no és apta per al consum humà per una avaria al pou

Diversos veins s'acosten fins al punt de repartiment de garrafes d'aigua habilitat per l'Ajuntament de Palma de Gandia
Els veïns s'acosten al punt de repartiment de garrafes d'aigua habilitat per l'Ajuntament de Palma de Gandia / À Punt NTC

Una solsida de terres ha deixat el veïnat d’Ador i Palma de Gandia sense aigua potable. L’obstrucció dels filtres de l’aigua que s’extrau del pou de Serra, que subministra als dos municipis, ha fet que, des de divendres, el veïnat haja de recórrer a aigua embotellada per a cuinar o beure.

Tot i que ix aigua de l’aixeta, no compleix els paràmetres de salubritat, i això obliga el veïnat a conviure amb garrafes d’aigua des de divendres. A Ador, l’Ajuntament ha reparat una canonada que connecta la xarxa municipal d’aigua potable amb el pou de la Plana, que abans abastia la població, encara que feia molt de temps que no es feia servir i, de moment, espera el vistiplau de Salut Pública per a autoritzar-ne el consum humà.

A Palma de Gandia, en canvi, esperen que l’aigua del pou de Serra, del qual ja s’han reparat els filtres, prompte recupere l’autorització de Salut Pública. Mentrestant, i malgrat comptar amb aigua d'un altre pou en desús per al consum domèstic, encara que no per al consum humà, l’Ajuntament reparteix garrafes d’aigua.

Segons l’alcaldessa de Palma de Gandia, Paula Femenia, l’aigua de l’aixeta no serà apta per al consum almenys fins al dijous, com ha reconegut a À Punt. Per això, el consistori ha organitzat diversos repartiments entre les famílies del poble. La incidència afecta unes 1.700 persones. 

També et pot interessar

stats