Agricultors i torroners artesanals denuncien que hi ha torrons fets amb productes estrangers
Demanen que en l’etiquetatge quede reflectit l’origen de cada matèria primera
Els agricultors alerten que s’està produint un frau en el sector del torró: enguany, amb la pujada de preus, molts fabricants estan utilitzant ametles americanes o mel xinesa per a fer els seus dolços, que després envasen igual que els productes amb ingredients 100% valencians i sense especificar la procedència de les matèries primeres que contenen.
Açò s'està traduint en un descens de les vendes de les matèries primeres autòctones, i el sector agrícola se'n ressent.
Malgrat això, els productors artesans d’aquest dolç nadalenc tan característic de la Comunitat Valenciana continuen usant matèria primera valenciana. És el cas de Torrons Apolonia, a Casinos (Camp de Túria), que, segons el seu encarregat, Salvador Jorge, fan servir ametla marcona del terreny, mel d’Eslida (Plana Baixa) i anous de Viver (Alt Palància).
I això que a Espanya el preu de les ametles ha pujat un 200%, la mel un 40% i les anous un 30%. Però en aquesta torronera artesanal de Casinos ho tenen clar: si el producte és bo, a la gent no li importa pagar més.