Alacant aprova l'ordenança d'ocupació de via pública que avança el tancament dels envelats

El text ha tirat avant amb els vots a favor del PP i Compromís, l'abstenció del PSPV i el malestar de les associacions d’hostalers de la ciutat

Imatge d'arxiu del Ple de l'Ajuntament d'Alacant
Imatge d'arxiu del Ple de l'Ajuntament d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

El Ple de l'Ajuntament d'Alacant ha donat llum verda, amb els vots a favor del PP i Compromís i l'abstenció del PSPV, a l'ordenança reguladora de l'ocupació temporal de la via pública mitjançant activitats i espectacles de caràcter recreatiu, comercial, sociocultural i altres anàlegs. La nova norma avança mitja hora el tancament dels envelats divendres, dissabtes i vespres de festius i blinda els punts violeta. Així ho han votat este dijous els grups polítics en la sessió plenària ordinària del mes de juliol, que ha començat amb tres minuts de silenci en record de les víctimes de violència masclista.

La sessió s'ha iniciat amb el debat d'aprovació inicial de la coneguda com a ordenança d'ocupació de via pública i, en primer lloc, han intervingut representants de l'hostaleria. En concret, Javier Galdeano, representant de l'Associació de Locals de Restauració i Oci d'Alacant (Alroa), s'ha mostrat "cansat i frustrat" que s'elaboren estes normatives, al seu judici "perjudicials" per al sector, sense comptar amb els hostalers. 

En la mateixa línia, Gabriela Córdoba ha intervingut en representació de l’Associació de Restaurants Alacant (ARA), i de l’Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant (Apeha) i ha sostingut que les tres entitats estan "totalment en desacord" amb l'ordenança i ha reclamat negociació.

La regidora d'Ocupació de la Via Pública, Cristina Cutanda, ha sigut l’encarregada de defendre la nova normativa. L’edil ha recalcat que la via pública és "un espai de tots els alacantins" i ha afirmat que la major part de la norma és de caràcter continuista, al mateix temps que ha considerat que ciutats com Madrid o València tenen ordenances "més restrictives" respecte dels envelats que la d'Alacant.

El text de l'ordenança contempla el blindatge de la instal·lació de punts violeta en les festes de la ciutat. També la reducció de l'horari de les terrasses durant l'estiu en mitja hora respecte de la proposta inicial, de manera que els envelats avançaran el seu tancament els divendres, dissabtes i vespres de festius a les 01:30 hores del dia posterior. També contempla el canvi plantejat en la negociació entre PP i Compromís, que exclou la possibilitat d'instal·lar envelats a bandes d'aparcament a la Zona ORA, centre de la ciutat, barri antic i Raval Roig.

També et pot interessar

stats