Alacant ix al carrer contra el turisme massiu: “No volem ser com París o Eivissa”

La plataforma Alacant, On Vas? ha convocat una manifestació dissabte per a denunciar els impactes de la massificació turística i a favor d’“un canvi real”

Alacant es manifesta en contra del model turístic / À Punt NTC

Primer van eixir als carrers de les Balears i les Canàries, després als de Màlaga i la setmana passada, als de Barcelona. Les manifestacions de veïns i veïnes contra la massificació turística s'escampen com una taca d'oli a l'estat espanyol, i este dissabte té lloc la primera protesta a casa nostra, concretament a Alacant.

La plataforma convocant és l'associació veïnal Alacant, On Vas?, en un acte que recorrerà els carrers de la ciutat contra el turisme massiu i a favor d'“un canvi real en la gestió urbana i en el model socioeconòmic”.

El recorregut de la protesta començarà a les 19:30 hores a la plaça de bous d'Alacant, baixarà fins a l'avinguda d'Alfons el Savi cap al Mercat Central, seguirà per l'avinguda de la Constitució i la Rambla, passarà per l'Esplanada d'Espanya i acabarà a les escales del Casino, on es llegirà un manifest.

Els motius que hi ha al darrere d’esta manifestació “sorgeixen del fàstic i del cansament de veïnes i veïns” per la pujada de preus del lloguer, l'augment de pisos turístics i l'eliminació de negocis i bars de tota la vida per a acontentar el turista, segons ha explicat María Cuevas, una de les portaveus de la plataforma.

Així mateix, ha volgut ressenyar les conseqüències que este fenomen ha provocat en el món laboral: “El turisme és un sector precari amb unes condicions laborals pèssimes, sobretot en este moment, en el qual augmenta la càrrega de treball, però no augmenta el salari, no es paguen les hores extres i hi ha moltíssima economia submergida”.

En el col·lectiu denuncia “la pèrdua de l'essència del barri” i argumenten: “No volem arribar a ciutats aparador com París o Eivissa, on la gent que hi treballa o hi creix ha d'anar-se'n cada vegada més lluny de la ciutat perquè és impossible viure-hi”.

“No volem el pa per a hui, res per a demà”, ha exclamat Ignacio García, un altre dels membres del moviment veïnal, que també ha aprofitat per a criticar que “això propiciarà un canvi en el benestar dels residents de tots els barris d'Alacant per al benefici immediat d'uns pocs”.

Elena Lara, una altra de les portaveus del moviment, ha subratllat que és una iniciativa a la qual “tots i totes estan convidats” i ha declarat que la finalitat és “visibilitzar, denunciar i proposar solucions als impactes negatius de la indústria turística”.

Amb tot, la plataforma ha aclarit que l'objectiu que té “no és atacar al turisme”, perquè “tots som turistes en algun moment”, però sí que conviden a “repensar una nova forma que no es base en l'explotació ni de recursos ni de les persones”.

També et pot interessar

stats