Alacant i Torrevella tenen vora 5.000 ciutadans d'Ucraïna empadronats

Tots viuen amb preocupació i angoixa la situació del seu país

Ciutadans d'Ucraïna a Alacant i Torrevella

La Comunitat Valenciana té una gran colònia ucraïnesa. Entre Alacant (Alacantí) i Torrevella (Baix Segura) hi ha 5.000 ciutadans i ciutadanes empadronats. Tots viuen amb preocupació i angoixa la situació del seu país.

A Alacant estan empadronats més de 2.000 ciutadans d'Ucraïna. Aquests dies, l'església a la qual solen acudir s'ha convertit en un lloc de pelegrinatge de ciutadans i ciutadanes ucraïnesos. S'hi reuneixen per a compartir amb angoixa l'última hora del seu país. Pavel Suzkhaiev té la família a Lugansk. Assegura que les autoritats no els deixen eixir-ne. Aquest matí una de les seues germanes li narrava el pànic que viuen. Explica que la seua germana li ha escrit aquest dijous explicant-li plorant que se sentien tirs mentre anava al treball.

Els més joves viuen pegats al mòbil, com Vladislav Yelisovetskyi, que ha explicat a À Punt NTC té els avis instal·lats ja en un refugi. Un d'ells, Valdislav Yelisoveskyi afirma que els seus estan en un refugi.

El temple és compartit també per russos i el seu sacerdot tem ara que es trenque aquesta harmonia. Un temor compartit també a Torevella, on n'estan empadronats més de 3.000. Aquest matí a l'Associació de Residents Ucraïnesos eren incessants les telefonades a la recerca d'informació. Molts negocis han aparegut tancats. Passen les hores i la preocupació augmenta.

Diumenge estan previstes concentracions de rebuig a València i Torrevella. Els convocants asseguren que han rebut el suport de molts ciutadans russos. A Alacant hi ha convocada una vigília a l'església ucraïnesa a les huit d'aquesta vesprada.

També et pot interessar

stats