Albaida denuncia per delicte d’odi un veí "ultraconservador” que va llevar les banderes LGTBI de l’ajuntament

L’home, de 50 anys, va acudir a les dependències de la Policia Local per a advertir els agents de les seues intencions, i malgrat explicar-li que era il·legal, ell va acabar fent-ho

Un home penja una bandera preconstitucional a l'entrada de l'Ajuntament d'Albaida
Bandera preconstitucional que l'home va penjar dels pals de les banderes oficials, a la façana de l'Ajuntament d'Albaida / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de juliol 2023 - 13:23 Actualitzat: 03 de juliol 2023 - 16:36

L'Ajuntament d'Albaida ha denunciat davant la Guàrdia Civil el que va passar al poble la nit de dissabte, quan un home va arrancar dues banderes LGTBI que penjaven del balcó de la casa consistorial, amb motiu de les celebracions del Dia de l’Orgull, i va col·locar, en aquest lloc, una bandera preconstitucional. Segons ha expressat l’alcalde d'Albaida, Alejandro Quilis, la Guàrdia Civil està tramitant la denúncia per un possible delicte d'odi a un veí d'uns 50 anys que està identificat.

La Policia Local li imputa una infracció lleu per escalar un edifici oficial i una altra de greu per desobediència. L'ajuntament reposarà les banderes LGTBI al balcó entre aquest dilluns i dimarts, ja que les arrancades formen part de les diligències que s'han traslladat a la Guàrdia Civil.

Quilis ha assenyalat que, pel seu càrrec d'alcalde, ha d'acudir a ratificar la denúncia pels fets que, segons relata, es van produir entre les 22:30 hores i les 00:00 hores de dissabte.

Aquella nit, un veí d’aquest municipi d'uns 50 anys "obertament ultraconservador", com ell mateix es publicita en les xarxes socials, segons ha manifestat l'alcalde, va acudir a les dependències de la Policia Local, situades enfront del consistori, per a manifestar que volia penjar la bandera franquista a la façana de la casa consistorial.

Aquest home argumentava que volia posar aquesta bandera en l’ajuntament, igual que penjaven les banderes LGTBI, i els agents li van comunicar que no era possible. A més, el van advertir que la insígnia que volia col·locar en l’ajuntament era inconstitucional.

Malgrat això, l'home va assegurar que ho anava a fer "de tota manera" i va col·locar la bandera franquista en una de les finestres laterals de la porta principal.

Uns joves que passaven per la zona van veure aquesta bandera i la van retirar, però l'home la va tornar a col·locar, aquesta vegada sota els pals de les banderes oficials —de la Comunitat Valenciana, Espanya i la Unió Europea—, i va pujar al balcó per a arrancar les dues banderes LGTBI que penjaven, aprofitant que els agents havien eixit a realitzar un servei.

Estat de la bandera
Estat de la bandera / Europa Press

L’autor admet els fets

Aquest home va reconéixer davant la Policia Local que havia sigut ell qui havia realitzat aquesta acció i es va identificar amb el DNI. El processat va apuntar que ja havia advertit els agents de la seua intenció de canviar les banderes.

Alejandro Quilis (Compromís) ha assenyalat que és la primera vegada en dotze anys de govern progressista d’Albaida que ha passat un incident d’aquestes característiques. 

Respecte als fets de dissabte, la delegada del govern espanyol en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha demanat allunyar-se del clima de confrontació i d'odi que no condueix a res "més que a reculades" i que, a parer seu, genera actes com la retirada de les banderes LGTBI de l’Ajuntament d’Albaida. La delegada s'ha preguntat amb quina finalitat es lleven banderes i si és per a "fer ostentació d'una actitud negativa" cap al col·lectiu LGTBI i que es donen situacions de crispació i de confrontació.

Concentració de rebuig

D'altra banda, la plataforma La Vall Diversa, que defén els drets del col·lectiu LGTBI+, ha convocat una concentració per a dimecres de vesprada, en el que pretén ser un gest en contra de les actituds d'intolerància contra aquesta comunitat.

"Hui Albaida, per culpa del feixisme, és coneguda com a la ciutat que arranca les banderes de la llibertat del balcó de l'ajuntament i penja banderes preconstitucionals feixistes", lamentava La Vall Diversa en les seues xarxes socials, on cridava a participar en la concentració de dimecres.

També et pot interessar

stats