Alberto Martín: “Tenim més quantitat d’incendis, però menys superfície afectada, els serveis d’emergència estan funcionant”

El director general d'Emergències i Extinció d'Incendis matisa que les mil hectàrees cremades enguany poden augmentar si es produeix un foc de grans dimensions

07.08.2024 | Entrevista LNM Alberto Javier Martín

Les 270 hectàrees cremades en l'incendi forestal de Benasau (Comtat), eleven al voltant d'un miler la superfície afectada enguany pel foc. Així ho ha explicat Alberto Martín en Les notícies del matí, en la primera entrevista com a director general d'Emergències i Extinció d'Incendis.

“Tenim més quantitat d’incendis, però menys superfície afectada, els serveis d’emergència estan funcionant”, ha remarcat, tot i matisar que en qualsevol moment un incendi forestal de grans dimensions podria fer que esta xifra s'eleve.

Martín, que va començar a treballar de bomber amb 19 anys, ha assegurat que "quan has estat a l'altra banda entens perfectament les reivindicacions, una altra cosa és que es puguen dur a terme o no". En esta línia, ha avançat que el seu departament treballa per a buscar la manera d'aprofitar millor el personal que té i sumar plantilla per a arribar al tercer torn que demanen diverses seccions sindicals de bombers "quan tècnicament i econòmica siga possible".

El director general d'Emergències ha destacat la importància de la coordinació "entre totes les agències i tots els serveis", que considera que s'ha demostrat en les últimes intervencions. Ara, defensa, treballen per a fer un "projecte de futur", que passa per l'elaboració dels pressupostos del 2025 en què ja treballa el seu departament.

També et pot interessar

stats