Albiren una balena amb una greu deformació de columna en aigües de Cullera

La Fundació Oceanogràfic i la Guàrdia Civil no van poder ajudar l'animal de 17 metres i 40 tones, que va tornar a alta mar

Balena albirada a Cullera

Una telefonada del patró d'una embarcació a la Guàrdia Civil el dissabte 4 de març després d'albirar una balena d'aproximadament 40 tones prop de la platja de Cullera, va posar en alerta l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic.

Mitjançant l'112, els veterinaris i biòlegs de l'aquari de València es van desplaçar fins a la zona per a fer una avaluació completa de l'animal, que aparentment es trobava atrapat per xàrcies i pròxim a la zona del far.

La patrullera de la Guàrdia Civil va aproximar-se amb total seguretat al cetaci per a poder observar-la i sense posar en risc en cap moment tant el rorqual, d'aproximadament 17 metres, com tampoc els professionals que anaven a bord del vaixell.

L'equip de la Fundació Oceanogràfic va poder constatar que l'animal no estava embolicat en cap xàrcia a la deriva, però sí que patia una greu desviació a la columna; una escoliosi d'origen desconegut que li alterava completament l'anatomia.

Les dimensions del rorqual i el treball en mar oberta, unit a la malformació que patia, van impedir als veterinaris poder col·locar-li un rastrejador a distància per a així obtindre dades més detallades sobre el seu estat, la seua biologia i la seua trajectòria.

Unes hores després, el rorqual es va dirigir a alta mar i es va allunyar de la costa. No obstant això, els professionals alerten que és possible que puga aparéixer en els pròxims dies a causa del seu estat general i la dificultat per a nadar.

Per això, s'ha alertat i coordinat amb els diferents centres de recuperació i altres institucions que participen en aquests operatius per si torna a aparéixer.

En qualsevol l'albirament o trobada a la platja d'un animal marí amb problemes, els professionals recorden que qualsevol persona pot activar el protocol d'actuació a través del telèfon d'Emergències, 112. Amb això, l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic es desplaçarà a la zona per a avaluar l'estat de l'animal i emprendre les accions necessàries.

També et pot interessar

stats