Alcalde de Simat: "A l'agost vam tindre dos incendis a la mateixa zona en què ahir va començar el foc"

Sebastián Mahiques detalla en 'Les notícies del matí' la bona evolució de l'incendi i confia a poder sufocar-lo al llarg del dia

Un moment de la lluita contra el foc a Simat
Un moment de la lluita contra el foc a Simat / Consorci Provincial de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de setembre 2024 - 08:06 Actualitzat: 13 de setembre 2024 - 16:00

L'alcalde de Simat de la Valldigna, Sebastián Mahiques, ha explicat este divendres en Les notícies del matí que confien a controlar l'incendi forestal que dijous a la vesprada es declarava a la zona. Preguntat per l'origen del foc, Mahiques ha admés que els indicis apunten que siga provocat. Els veïns explicaren dijous que no és el primer foc a la zona. "Tots els indicis ens porten ahí. El mes d'agost vam tindre dos incendis a la mateixa zona en què ahir va començar el foc. Si és una persona la que està provocant açò, al final ho ha aconseguit. Este ens ha costat més. Esperem que hui s'acabe este malson", ha declarat. "Sembla mentida que hi haja gent que puga fer estes coses", ha rematat.

"En principi, al terme de Simat està tot controlat. Esta nit per l'aire el foc ha passat al terme de Barxeta, però si tot va bé, a les huit quan comencen a treballar els aeris, es podrà sufocar també", ha relatat. Mahiques ha assegurat que els veïns de les almenys deu vivendes que hagueren de ser desallotjades de forma preventiva, pogueren tornar a casa a última hora de la jornada d'este dijous.

El foc es va declarar este dijous al voltant de les 15:30 hores a la zona del Pla de Corrals, segons van indicar els serveis d'emergències en X (abans Twitter). Amb les primeres llums del matí s'han incorporat els mitjans aeris a les tasques d'extinció. Cap a les 11:25 hores l'112 ha informat que hi havia desplegades cinc aeronaus, cinc autobombes amb sis unitats dels bombers forestals de la Generalitat, cinc dotacions i cinc brigades forestals del Consorci Provincial dels Bombers de València, dos coordinadors i un tècnic forestal. Però a les 15:21 hores han informat que s'havien desmobilitzat tres mitjans aeris. El foc continua actiu, però la coordinació del dispositiu espera que la humitat, combinada amb els treballs conjunts dels efectius terrestres i aeris, ajuden a encarrilar la situació.

També et pot interessar

stats